Křeček (ČSSD): V podstatě provládní demonstrace

19.03.2012 9:51

Také už si dávno nemyslím, že by tato vláda, zahleděná do svých “nezbytných“ reforem, které, kromě ní, nikdo jiný nepotřebuje, se nechala ovlivnit pokojnými demonstracemi a pokojným sdělením vůle naprosté většiny národa.

Křeček (ČSSD): V podstatě provládní demonstrace
Foto: David Sedlecký / wikipedia.org
Popisek: Poslanec Stanislav Křeček

Už nějaký čas se začínám bát toho, že pokud nebudou v ulicích hořet auta a dav lidí neobsadí Český rozhlas a Českou televizi, nic se v této zemi do voleb (a po nich kdoví, jestli…) nezmění. Nemenší obavu ve mně však vzbuzuje představa,že by se toto mohlo stát po čtvrteční demonstraci v Praze, svolané na výzvu tzv. Holešovské výzvy (kdo jí neznáte, doporučuji přečíst: všichni mají odstoupit a stát bude řídit jimi jmenovaná „Národní rada“ nebo „kabinet odborníků“, patrně z nebe spadlých… .

Dočítám se v tisku, že občany vedl k budově České televize Zdeněk Ponert. Kdo ho nezná, tak sděluji, že jde o zcela vyšinutého pražského taxikáře, který objíždí Prahu mercedesem popsaným vulgárními nápisy, pere se s policií o nejlepší místo k parkování a pravidelně, při jakémkoliv shromáždění občanů, vykřikuje z okénka svého vozu věty postrádající jakékoliv jiné sdělení, než požadavek naprosté „svobody“ pro jeho „podnikání“. Představa, že tento člověk k národu promlouvá z obrazovky „revoluční televize“ mě sice děsí, na straně druhé si umím představit, že to je balzám na kteroukoliv provládní duši. Mít v ulicích jen takovouto „opozici“, to musí být radost.

Avšak nesuďme na základě jednotlivostí. Jakýsi Vlastimil Růžička (člen oné Národní rady) prý vykřikoval, že takto zaplněné Václavské náměstí viděl „naposledy před 23 lety“. Nevím co, vzhledem k svému věku, viděl před 23 lety, ale zřejmě neviděl demonstraci „Děkujeme, odejděte“ (ta byla asi 5x větší, než ta čtvrteční) a dvě demonstrace odborářů co do počtu účastníků se čtvrtkem zcela nesrovnatelné. Jistě to není podstatné, ale podstatné je jedině to, jaké představy o svém významu mají budoucí rádoby vůdci národa….

Demise a odchod všech a všeho, co se současné politiky a hospodářství týká (včetně „dobytí Lidového domu“, jak mi napsal tento požadavek jeden „přítel“ na facebooku), a předání národních a státních věcí do ruky „Národní rady“ z Holešova, event. kabinetu zjevivších se odborníků, to jsou v podstatě hesla na podporu vlády! Ta je totiž může snadno a věrohodně odmítnout nejen jako nepřijatelný pokus o anarchii, ale také jako doklad o nekvalifikovanosti celé opozice, a tedy o své nezbytnosti setrvat v úřadě.

Jistě má pravdu A. Mitrofanov ( „Varování“, Právo 16. 3. 2012), že situace je varováním pro vládu i pro ČSSD, protože lidé již odmítají jakoukoliv, vládní i opoziční politiku, ale přece jenom: když už se postavím pod prapor, asi by bylo dobré se předem podívat, kdo drží jeho žerď. Důsledek dalšího zklamání lidí z vlády i z protivládní opozice, by se opravdu odhadnout nedal…..

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.