Křenek (KSČM): Rozklad ČR mohou zastavit už jen voliči

28.09.2012 21:15

Vývoj situace v ČR nejméně v posledních 20 letech stále více potvrzuje mé přesvědčení, že jde o skutečně řízenou destrukci ČR, protože obecně platné funkce státu se postupně hroutí.

Křenek (KSČM): Rozklad ČR mohou zastavit už jen voliči
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Státní moc, představována mocí zákonodárnou, výkonnou a soudní, přestává plnit svou funkční roli, což se postupně s časovým zpožděním začíná tvrdě projevovat i v praktickém životě občanů ČR.

Stát – ČR nedokáže svým občanům zajistit ústavou zaručenou bezplatnou péči, plnou valorizaci důchodů, bezpečnost potravin a nápojů, efektivní maturitní zkoušky, kvalitní povrch silnic, nedeformovaný obsah veřejnoprávní televize, racionální investice ze státního rozpočtu, hospodárné nakládání finančních dotací z EU, výběr daní, zamezení korupce ve státní správě, atd., atd.

Naproti tomu stát – „vzkvétající“ ČR, podle poslední výroční zprávy ÚOOZ se stal evropským legalizačním centrem pro krádeže automobilů a jejich přesunů v rámci celé Evropy. ČR se stala evropskou destinací pro sexuální turistiku, pornohercům poskytuje dotace EU. ČR se stala evropskou velmocí ve výrobě pervitinu. ČR se konečně vyrovnala celosvětovému průměru v počtu depresí. Jen v ČR se dá za několik měsíců vystudovat VŠ, zejména pak právního zaměření, atd., atd.

Poslední špičkou pověstného ledovce je pak v současné době probíhající aféra s pančovaným alkoholem, která za sebou už nechala nejméně 25 prokazatelně mrtvých spotřebitelů a dalších nejméně 38 spotřebitelů je hospitalizováno s otravou metanolem, z toho 3 ve velmi kritickém stavu. Současná státní moc začala konat až bylo 16 či 17 mrtvých. Média se snažila vytvořit dojem, že šlo jen o nějaké malé podnikavce, kteří pracují někde v garážích, jenže pravda o nelegální výrobě alkoholu v ČR má daleko obludnější rozměry než se zprvu presentovalo.

Už od konce 90. let musí legální výrobci alkoholu bojovat ne s nějakými podomními výrobci, ale s nelegálními středně velkými podniky, které v utajených provozech disponují moderními linkami na výrobu a stáčení, které jsou schopné naplnit alkoholem až 30 tisíc lahví různých značek. Tyto nelegální továrny tak obsadily 35 – 40 procent vnitřního trhu s alkoholem, což se zákonitě promítlo nejen na snížení produkce u legálních výrobců, ale také i na výběru,  lépe řečeno nevýběru spotřební daně a DPH. Tak nám postupně vyrostla alkoholová mafie, jejíž miliardové utajené příjmy neutralizovaly jak policisty a celníky, tak i některé politiky a ministerské státní úředníky, kteří vyhovují různým zákulisním zájmům s kriminální podstatou.

Politické strany v ČR fungují především jako převodové páky mocných podnikatelských skupin, které ovládají státní moc svými nelegálními příjmy a zisky. Jednoznačnou vyjimkou je ale jediná parlamentní politická strana – KSČM, která nikdy nebyla a není svázána s nějakou oligarchii a ani se žádným kmotrem. Byla to právě KSČM, která už v roce 2004 důrazně upozornila všechny vedoucí ústavní činitele ČR, na neutěšený stav trhu s alkoholem a opakovaně navrhovala potřebná opatření v příslušných zákonech. Návrhy KSČM ale byly smeteny a nikdo z odpovědných ústavních činitelů ČR na další návrhy k jednání nereagoval, protože by musel uznat, že KSČM má pravdu, když stát a jeho dozorové orgány neplní svou kontrolní funkci.

K pochopení vůbec prvotních příčin vzniku všech negativních společenských jevů v ČR je nutné připomenout, že v roce 1990 byl v tehdejším Trestním zákoně kromě jiného zrušen § 203 Příživnictví a § 132 Rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví. Kromě toho je v  Ústavě ČR od roku 1993 zakotven princip ve smyslu „Co není zakázané, to je povolené“ (čl. 2/4). Těmito změnami byly tak zcela záměrně pod záštitou „lidských práv“ nastartované podmínky k morální devastaci českého národa a další příčiny se začaly nabalovat zahájením privatizace v ČR a výprodejem českého majetku do rukou cizáků. Mně nejde už o pojmenování společenských jevů, ty jsou dnes obecně známé, ale jde mně o přístup k nalezení řešení, jak tento rozklad českého státu zastavit a jak nastolit podmínky k obnově jeho spravedlivého fungování.

Za výchozí obsahová opatření je nutné považovat hlavní úkoly, které pro komunisty schválil letošní VIII. sjezd KSČM a v září na posledním zasedání ÚV KSČM byl schválen Harmonogram rozpracování  a plnění těchto hlavních úkolů. Rozhodující úlohu zde musí sehrát především stínová vláda KSČM za účinné pomoci odborného zázemí ÚV KSČM. Zmíněné hlavní úkoly představují ucelený komplex opatření, která jsou schopna nastartovat proces vyvedení ČR ze současné hluboké morální, politické a hospodářské krize. Kromě toho jejich realizace je i možným počátkem celospolečenských systémových změn.

Za několik týdnů čekají ČR volby do krajských zastupitelstev , kde voliči nebudou volit jen podle krajských volebních programů, ale také budou zaručeně zohledňovat svůj vztah k současné vládní koalici, která vede ČR do záhuby a zkázy. Voliči budou žádat nové nezkorumpované politiky a ty může nabídnout právě KSČM. Nadcházející volby jsou pro KSČM důležitým mezníkem jednak proto, že se prokáže jak je KSČM schopna efektivně oslovovat širokou občanskou veřejnost bez ohledu na mediální blokaci a jednak také proto, že čím více bude mít svých zastupitelů v krajích, tím lépe si může připravit i výchozí pozice pro brzké volby do Poslanecké sněmovny ČR, kde především může prosadit hlavní úkoly KSČM do potřebné legislativy.

Ing. Věstislav Křenek, zastupitel města Domažlice

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Věstislav Křenek - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…