Liška (SZ): Ze všech prezidentských kandidátů naše hodnoty nejlépe ztělesňuje Táňa Fischerová

28.09.2012 10:00

Strana zelených se připojila k podpoře kandidatury Táni Fischerové na prezidentku České

Liška (SZ): Ze všech prezidentských kandidátů naše hodnoty nejlépe ztělesňuje Táňa Fischerová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Strana zelených podpořila kandidaturu Táni Fischerové a připojila se k širší a stále se rozšiřující občanské koalici za její zvolení. „Prezidentské volby budou mnohem více než jen symbolickým referendem o tom, v jaké zemi chceme žít. Hodnoty, které zelení v české politice prosazují, ze všech kandidátů ztělesňuje nejlépe Táňa Fischerová,“ řekl Ondřej Liška, předseda Strany zelených.

„Ráda přijímám podporu Strany zelených. Jsem si vědoma odpovědnosti, která je s kandidaturou spojena. Někteří se domnívají, že moje kandidatura je jen symbolická, ale mýlí se, neboť je myšlena zcela vážně,“ řekla Táňa Fischerová.

Ondřej Liška k tomu dodává: „K tomuto rozhodnutí nás vedla řada důvodů. Táňa Fischerová je zeleným programově nejbližší. Se Stranou zelených ji spojuje úsilí o celkovou hodnotovou transformaci společnosti v zájmu životního prostředí a sociální spravedlnosti a také kritika deformované podoby současné politiky. Dobře to vystihuje naše heslo pro krajské a senátní volby: Nestačí vyměnit politiky, je třeba změnit pravidla. Chceme oslovit nejen lidi nespokojené se současným stavem, ale lidi, kteří chápou, že čekání na změnu je marné. Změnou se musíme stát my sami – to je hlavní poselství této kandidátky,“ dodal Ondřej Liška.

„Žádný z ostatních kandidátů nenaplňuje představu o politice založené na silné a rozvinuté občanské společnosti lépe než ona. Podpoře občanské společnosti se věnuje kontinuálně a spolupracuje s řadou sociálně i ekologicky zaměřených neziskových ogranizací. Už během své práce jako poslankyně v letech 2002-2006 byla v oblasti ochrany životního prostředí nejaktivnější členkou Sněmovny. Například v žebříčku sledujícím hlasování o zákonech ve prospěch životního prostředí, který sestavuje občanské sdružení Zelený kruh, se umístila na prvním místě,“ dodal Liška.

Neformální koalice podporovatelů shromažďuje nyní 50 000 podpisů nutných k registraci kandidáta. Formuláře potřebné ke sběru podpisů jsou k dispozici na www.prezidentka.cz

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.