MD: Registr je funkční. Problém je tentokrát na straně Policejního prezidia

23.07.2012 17:47

Vyjádření k přetrvávajícím problémům s centrálním registrem vozidel.

MD: Registr je funkční. Problém je tentokrát na straně Policejního prezidia
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Pavel Dobeš

V pondělí 23. července od cca 8.30 hodin zaznamenalo ministerstvo dopravy v novém registru vozidel v rámci služeb PATRMV a SIS (Pátrání po motorových a přípojných vozidlech a Schengenský informační systém) výpadky při dotazování na straně Policejního prezidia ČR, které měly vliv na výkon agendy registru vozidel. Aplikace nového registru jako taková nezkolabovala a byla funkční. Přístup do obou databází Policejního prezidia ČR se v odpoledních hodinách podařilo zprovoznit.

Hned ráno ministerstvo dopravy bez odkladu zkontaktovalo Policejní prezidium ČR, které dodavatelské firmě systému následně potvrdilo výpadky na jejich síti. S největší pravděpodobností se tedy nejednalo o problém na straně ministerstva dopravy. Přesnou příčinu výpadku ovšem ministerstvo vnitra dosud nesdělilo.

Podle vyjádření ministerstva vnitra, které MD obdrželo až po 16. hodině, jsou již databáze pátrání po motorových vozidlech a databáze vozidel SIS dostupné, pouze přetrvává pomalost databáze SIS. „K časové prodlevě cca 20 až 25 sekund dochází někde po cestě a ještě nebyla příčina identifikována,“ uvedlo ministerstvo vnitra s tím, že „dnešní problém byl silně nestandardní“. Podle těchto informací by měl být problém s napojením na služby Policejního prezidia ČR PATRMV a SIS již vyřešen.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…