MPSV: sKartu změníme tak, aby neporušovala zákon

03.02.2013 13:13

Ministerstvo práce a sociálních věcí respektuje zveřejněné závěry kontrol Úřadu pro ochranu osobních údajů, které se týkají sKarty.

MPSV: sKartu změníme tak, aby neporušovala zákon
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

Má už připravené návrhy na změny legislativy, o kterých bude ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová jednat s premiérem. Zásadní nápravou přitom bude, aby vše, co s sKartou souvisí, bylo v souladu s platnými zákony.

Ministerstvo práce a sociálních věcí chce změny týkající se  sKarty prosadit do konce června. Tedy přesně v termínu, který ji dává Úřad pro ochranu osobních údajů. „Rozhodnutí Úřadu na ochranu osobních údajů je samozřejmě nepříjemné. Na ministerstvu už nějakou dobu usilujeme o to, abychom změnili sKartu v lepší službu pro občany a vyhověli také námitkám dohlížejících úřadů. Brzy zveřejníme zásadní změny zákona, díky kterým se nová sKarta stane nejen vstřícnější vůči klientům, ale vyřešíme také problémy, na které nás úřad upozornil,“ říká ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová.        

Za zásadní ministryně Ludmila Müllerová považuje prosazení změn zákonů a odstranění kritizovaných nedostatků, které se dotýkají právě ochrany osobních údajů. Všechny kroky bude MPSV s Úřadem pro ochranu osobních údajů průběžně konzultovat.

Štěpánka Filipová, tisková mluvčí MPSV

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…