Manhart (TOP 09): Nebudeme lidem diktovat, jakým taxi smí jezdit

07.03.2012 13:07

Taxikáři se dnes chystají na průjezd Prahou za stanovení minimálních cen. Tento požadavek však pražský radní Lukáš Manhart odmítá, protože je to zásah do volné soutěže.

Manhart (TOP 09): Nebudeme lidem diktovat, jakým taxi smí jezdit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Auto taxikáře Slávka Popelky

„Za požadavkem některých taxikářů na stanovení minimální ceny je snaha eliminovat konkurenci, která jezdí levněji. Fakticky by tím došlo k omezení volné soutěže, kde cena patří mezi jednu z hlavních konkurenčních výhod. Tento požadavek je tak pro nás jako liberální stranu ideově nepřípustný,“ říká k požadavkům některých taxikářů Lukáš Manhart, radní hl. m. Prahy pro legislativu.

V současné chvíli Hlavní město Praha stanovuje pouze maximální cenu, která je rovna 28 Kč / 1 km. Dále pražský magistrát upravuje podmínky pro standardy pouze těch vozidel, jež využívají zhruba 300 stanovišť taxi.

„Záleží vždy na zákazníkovi.  Pokud chce jezdit limuzínou, musí logicky připlatit proti zákazníkovi, kterému stačí k převozu Škoda Felicie. Pokud je po takových službách za nižší ceny poptávka, tak ji chceme vyhovět. Nechceme lidem diktovat, jakým taxi smí jezdit,“ uzavírá Manhart.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…