Ministr Bendl: Ministerstvo zemědělství čerpalo peníze z EU úspěšně

11.03.2012 12:14

Operační program rozvoje venkova a multifunkční zemědělství 2004 až 2006 patří z pohledu čerpání fondů Evropské unie v České republice mezi první operační programy, které byly řádně uzavřeny a obdržely od Evropské komise závěrečnou platbu.

Ministr Bendl: Ministerstvo zemědělství čerpalo peníze z EU úspěšně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

„Evropská komise tak definitivně potvrdila, že Ministerstvo čerpalo evropské peníze v programovém období 2004 až 2006 úspěšně,“ řekl ministr zemědělství Petr Bendl. V rámci programu bylo v letech 2005 až 2008 proplaceno více než 3 tisíce projektů v celkovém objemu téměř 6,7 miliardy korun veřejných finančních prostředků.

Evropská komise koncem minulého roku zaslala na Ministerstvo financí ČR závěrečnou platbu za Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství ve výši 4 milionů EUR a následně také potvrzení o ukončení tohoto programu v části fondu FIFG (Finanční nástroj pro podporu rybolovu).

Ministerstvo zemědělství své zkušenosti z období 2004 až 2006 převzalo i v současném období 2007 až 2013. „Čerpání je velmi úspěšné, a je proto dobrým předpokladem pro obhajobu finančních prostředků pro české zemědělce a venkov na nové programové období 2014 až 2020. Řadíme se tak mezi nejúspěšnější resorty v čerpání evropských fondů,“ uvedl ministr Bendl.

Pomoc v rámci Operačního programu Zemědělství pro období 2004 až 2006 byla zaměřena hlavně na podporu zemědělství, zpracování zemědělských produktů a na lesní hospodářství, rozvoj venkova, rybářství a odborné vzdělávání v této oblasti. Jeho cílem bylo například zajištění větší konkurenceschopnosti zemědělství, snižování a odstraňování negativních vlivů zemědělské produkce na životní prostředí a ochrana vod a půdy před znečištěním ze zemědělských zdrojů.

Kateřina Böhmová
ředitelka Odboru komunikace MZe

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zemědělství

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.