Ministr Besser: Ministerstvo zachraňuje letošní udílení cen Thálie

17.02.2011 22:06

Kvůli nečekanému odstoupení sponzorů se 18. ročník prestižních cen vyhlašovaných Hereckou asociací dostal do neřešitelné situace. Udílení cen Thálie 2010 se nakonec rozhodl podpořit ministr kultury Jiří Besser.

Ministr Besser: Ministerstvo zachraňuje letošní udílení cen Thálie

„V naší obtížné situaci projevila empatii Česká televize a Národní divadlo a všemožně nám pomáhají ten těžký úděl překonat, ale naprosto dominantní úlohu v tomto směru má Ministerstvo kultury, které uvolnilo prostředky, takže my, spolu s řadou úsporných opatření, se pokusíme uskutečnit Thálii co nejlépe," prohlásil prezident Herecké asociace Václav Postránecký.

Ministr kultury Jiří Besser vydal k udílení letošních cen Thálie následující prohlášení:

Vážení,

Ve velmi svízelné situaci, kdy byl reálně ohrožen letošní v pořadí již 18. ročník udělování cen Herecké asociace, jsem se jako ministr kultury rozhodl podat mimořádně pomocnou ruku a ceny Thálie 2010 finančně podpořit. Jsem zároveň přesvědčen, že ve spolupráci s resortem kultury se Herecké asociaci podaří již pro další ročník udělování cen Thálie zajistit stabilního finančního partnera.

Ceny Thálie považuji za velmi významné minimálně ze dvou důvodů. Ocenění, které si předávají kolegové z oboru, jsem vždy považoval za nejvyšší možnou poctu, jakou v tomto případě umělec může získat. Navíc jde o ceny, které významnou měrou propagují i skvělé výkony regionálních divadel a přerušení tradice udělování takto prestižních cen, by podle mého názoru znamenalo obrovskou ztrátu pro celou českou kulturu.

S úctou

Jiří Besser, ministr kultury ČR

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby