Ministr Chalupa: Martin Bursík by se měl držet od politiky co nejdále

26.11.2012 13:12

Komentář ministra životního prostředí Tomáše Chalupy

Ministr Chalupa: Martin Bursík by se měl držet od politiky co nejdále
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

Martin Bursík a Dana Kuchtová o víkendu prožili svůj stranický restart. Právě s pomocí těchto dvou recyklovaných tváří minulosti ve svém předsednictvu by se Strana zelených ráda vrátila v příštích volbách do Poslanecké sněmovny. Strana, která dávno ztratila image politikou nezkažené síly, která může vnést do správy věcí veřejných nové tváře a s nimi i nový pohled na věc.

V praxi byla jejich politika založenana přehnané, iracionální podpoře obnovitelných zdrojů energie, s jejichž dotovanými cenami se státní rozpočet potýká dodnes. Jejich příspěvek ke koaličnímu kabinetu udělal tlustou čáru za působením Topolánkovy vlády během předsednictví.

Otcem této nesmyslné politiky byl právě Martin Bursík. Svým návratem do užšího vedení Strany zelených patrně chce dále pokračovat ve svém destruktivním vlivu na českou politiku, implicitně pak na českou přírodu. Jeho management programu Zelená úsporám je přesně ten odstrašující příklad, proč by se Martin Bursík měl co nejdále držet od politiky a politika od Martina Bursíka.

Dalším příspěvkem Martina Bursíka je pohled na energetickou soběstačnost České republiky. Ve vleku ideologického pohledu na energetiku Strana zelených odmítá další rozvoj jaderné energetiky. Z vývozců elektrické energie nás tak chtějí proměnit ve stát závislý na importu energie. Představa, že veškerou naši spotřebu elektřiny pokryjeme z obnovitelných zdrojů, které jsou neefektivní z pohledu jejich zpracování, financování a energetické účinnosti, je absurdní. Jaderná energie představuje jeden z nejčistších zdrojů elektřiny.

Ochrana životního prostředí je nepochybně důležitá. Jsem přesvědčen, že 99 procent lidí nechce přírodu zničit, že nechce vykácet naše lesy a zastavět louky. Ochrana přírody musí být racionální a nesmí jít nad nutný rámec opatření, která k této ochraně vedou. Naší cílem by mělo být přírodu lidem otevřít, ne ji před nimi schovávat. Jak to kdysi chtěl a stále chce Martin Bursík.

Tomáš Chalupa, ministr životního prostředí a místopředseda ODS

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Chalupa - profil

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…