Ministr Schwarzenberg: Jsme stranou založenou na křesťanských hodnotách

21.10.2011 19:00

TOP 09 věnovala dar Biskupské knihovně

Ministr Schwarzenberg: Jsme stranou založenou na křesťanských hodnotách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

V sedm hodin večer přerušilo své poslední jednání před sněmem předsednictvo TOP 09. Důvodem byla návštěva monsignora Jana Vokála, který po současném arcibiskupovi Dominiku Dukovi převzal péči o Biskupskou knihovnu. Právě ta byla hlavním bodem zájmu TOP 09.

TOP 09 se dnes připojila k řadě subjektů, které považují zachování Biskupské knihovny v Hradci Králové za cíl významný nejen pro místní diecézi, ale i pro celou konzervativní společnost. První místopředseda strany Miroslav Kalousek se rozhodl památku podpořit již při své nedávné návštěvě Hradce Králové, kdy se účastnil rozloučení s emeritním královéhradeckým biskupem Mons. Karlem Otčenáškem. Předsednictvo TOP 09 tak dnes využilo příležitosti a při prohlídce knihovny věnovalo na její zachování finanční dar v hodnotě padesáti tisíc korun.

„Jsme stranou založenou na křesťanských hodnotách, a je proto pro nás ctí a radostí, že jsme vás mohli navštívit. Máme jen jednu prosbu, ať nás zde v Hradci Králové při našem rokování osvítí Duch Svatý," řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

SLEDUJTE Sněm TOP 09

Rekonstrukce historické Biskupské knihovny se vzácnými svazky, z nichž nejstarší je z roku 1442, byla započata za působení soudobého pražského arcibiskupa Dominika Duky, který se mimo jiné podílel také na vybudování nové Biskupské knihovny v prostorách Nového Adalbertina, tedy v místě, kde zítra vypukne Druhý celostátní sněm TOP 09.

Po návštěvě monsignora Jana Vokál se členové předsednictva TOP 09 spolu s krajskými předsedy vrátili zpět k jednacímu stolu.

Více:
TOP 09: Vyspět technologicky, myslet ekologicky

##PROFIL 78##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rais (ANO): Tajnost volby je zcela zřejmě objektivně ohrožena

14:07 Rais (ANO): Tajnost volby je zcela zřejmě objektivně ohrožena

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě