Mládek (ČSSD): Pravicová vláda prohlubuje hospodářskou a ekonomickou recesi ČR

19.05.2013 10:45

ČSSD považuje aktuální data o vývoji HDP za první čtvrtletí roku 2013, která ukazují, že česká ekonomika vstoupila již do šestého kvartálu recese, za další smutný výsledek neschopnosti současné pravicové vlády.

Mládek (ČSSD): Pravicová vláda prohlubuje hospodářskou a ekonomickou recesi ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Mládek na tiskové konferenci ČSSD

Situace začíná být dramatická v tom, že k selhání vládní politiky, která vedla k poklesu hospodářského růstu v minulých čtvrtletích, se nyní přidal i pokles zahraniční poptávky.

Základní příčinou propadu české ekonomiky jsou ovšem chyby a omyly vládní hospodářské politiky, kdy Nečasova vláda nebyla schopna udělat nic pro zlepšení ekonomické situace v naší zemi. Vládní koalice je zcela bezradná v oblasti oživení domácí poptávky českého obyvatelstva. Celkový pokles za posledních šest kvartálů dosáhl -2,6 % HDP a situace se začíná blížit roku 2009.

ČSSD je přesvědčena, že k obratu může dojít pouze zásadní změnou hospodářské politiky, tedy znovuobnovením fungování agentury CzechInvest, důrazem na znovuzískávání domácích i zahraničních investic do české ekonomiky, podporou exportu a zvýšením důvěry našich občanů ve vlastní stát pro to, aby se zásadně oživila domácí poptávka.

ČSSD je připravena podpořit všechny rozumné vládní návrhy, které povedou k stabilizaci a dlouhodobému růstu českého hospodářství. Je ale zřejmé, že současná pravicová vláda není schopna a ochotna žádné změny pro zlepšení situace navrhnout a proto se zřejmě naděje pro oživení české ekonomiky odkládá za volební rok 2014.

Jan Mládek, stínový ministr financí 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

6:16 Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině.