Mlejnský (ODS): ČSSD si po zápase stěžuje na výsledek

09.01.2012 9:24 | Zprávy

ČSSD žaluje u Ústavního soudu na vládní reformy.

Mlejnský (ODS): ČSSD si po zápase stěžuje na výsledek
Foto: praha11.cz
Popisek: Starosta Prahy 11 za ODS Dalibor Mlejnský

Sociální demokraté se tím pomalu ale jistě přesunují z politického hřiště demokracie na píseček antisystémové strany. Parlament v demokratických procedurách schválil zákony, prezident je podepsal a ČSSD prohrála i tato hlasování. Je to jako prohrát zápas ve fotbale. Nyní se ale sociální demokracie obrací na soud, aby rozhodl, zda prohrála oprávněně a dle pravidel. Je to hysterické zoufalství strany, která tu v době vrcholného boomu a prosperity zvyšovala státní dluh vyšším tempem než se děje dnes, v době ekonomické stagnace.

Sobotka i nadále potvrzuje svým vlastním hospodařením, rozdávačností a neochotou přiznat, že minulé sociálně demokratické vlády tento stav notně zapříčinily.

Nyní v krizi hraje na populismus. Bojuje proti reformám u soudů a bohužel také v ulicích. To je strategie stran, které ale nepatří do demokratického politického spektra a Sobotka by si měl uvědomit, že nejen volební cíle, ale také způsoby jejich dosažení svědčí o charakteru strany. Bohuslav Sobotka je v pohodlné pozici. Způsobil řadu současných problémů se státním dluhem a nyní se snaží zuby nehty zabránit jejich řešení.  

Mgr. Dalibor Mlejnský, starosta městské části Praha 11

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha11.cz

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Starosta Čižinský: Magistrát chce zdražit parkování na úroveň, která se na ulici nemůže projevit

21:03 Starosta Čižinský: Magistrát chce zdražit parkování na úroveň, která se na ulici nemůže projevit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hlasování o parkování v Praze 7