NS-LEV 21 České televizi: Manipulujete s hlasy voličů ve prospěch ODS a ČSSD

28.08.2012 21:26

Otevřený dopis šéfredaktorovi České televize v souvislosti s průzkumy k předvolebním debatám

NS-LEV 21 České televizi: Manipulujete s hlasy voličů ve prospěch ODS a ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek se postavil do čela strany LEV 21

Vážený pane generální řediteli,

obracím se na Vás z pověření předsedy politické strany Národní socialisté – levice 21. století Jiřího Paroubka, který je toho času mimo republiku. Podle sdělení, které se objevilo v médiích, se v předvolební televizní debatě v Karlovarském kraji nezúčastní zástupci strany Národní socialisté – levice 21. století.

V posledních dvou průzkumech uskutečněných agenturou SANEP, zkoumající volební preference v krajích na poměrně velkém vzorku populace, byl přitom v Karlovarském kraji zjištěn volební výsledek strany Národní socialisté – levice 21. století těsně pod hranicí tří procent.

To, že se neobjevila dokonce ani žádná informace o výsledcích naší strany v průzkumu STEM/MARK a SC&C, musíme proto hodnotit jako pokus o manipulaci a svévolnou "integraci" hlasů voličů ve prospěch dvou zatím největších stran v zemi a zachování jejich politického monopolu.

V Karlovarském kraji jsou přitom v čele kandidátky strany Národní socialisté – levice 21. století dvě regionálně nepřehlédnutelné osobnosti: Ivo Mlátilík, starosta Františkových lázní, a Tomáš Hybner, krajský zastupitel, kteří v nedávné minulosti vždy dosahovali individuálně vysoké podpory ze strany občanů (vyjádřené preferenčními hlasy).

Za mimořádně podstatné považuji také sdělení ředitele agentury STEM/MARK Jana Tučka pro Mladá fronta Dnes, kdy v rozhovoru pro tento deník dne 27. srpna 2012 mimo jiné řekl: "A ještě jedna věc hraje roli. Mnoho lidí třeba ví, že by volili Jiřího Paroubka, ale už nevědí, že jeho strana se jmenuje NS-LEV 21. I to se může v celostátním průzkumu projevit."

Z tohoto vyjádření mám velmi silný pocit, že může docházet k vyřazování těch respondentů průzkumu, kteří správně neuvedou název strany Národní socialisté – levice 21. století (v médiích zkrácené na NS-LEV 21) a jejich hlas je pak buď vyřazen zcela, anebo je jim nabídnuta alternativní volba. Pokud by tomu tak bylo, zásadním způsobem by to – i s ohledem na více jak měsíc trvající kampaň, která nás do krajských a senátních voleb ještě čeká – ovlivňovalo objektivitu vysílání České televize a mělo by to bez diskuse manipulativní dopad na průběh nastávajících voleb.

Nemohu se v této souvislosti proto zbavit pocitu manipulace a žádám Vás, aby napříště u všech krajů byly sdělovány veřejnosti výsledky z průzkumů u všech politických stran, které dosáhly například nad 1% preferencí, aby byl důsledně uváděn počet respondentů, u nichž byl průzkum prováděn, včetně období sběru dat, a především, aby došlo k vyjasnění pochybností, které na základě prohlášení pana ředitele Tučka pro deník Mladá fronta Dnes vzešly.

Věřím, že tyto informace obdrží česká veřejnost i pokud jde o výsledek "průzkumu" provedeného oběma agenturami v Karlovarském kraji.

S přátelským pozdravem

Jaroslav Andres
ústřední tajemník politické strany Národní socialisté – levice 21. století

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…