Nečas: Je potřeba hledat pozitivní vzory úspěšných Romů, kteří se integrovali

11.06.2012 18:02

Dnes jsem se setkal se zástupci Celostátní asociace Romů České republiky.

Nečas: Je potřeba hledat pozitivní vzory úspěšných Romů, kteří se integrovali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Vyjádřili jsme společný zájem podporovat integraci romské komunity a dohodli jsme se na další vzájemné komunikaci. Podněty přímo od představitelů romské komunity jsou pro vládu v této oblasti důležité.

Na jednání jsme se shodli, že je potřeba najít pozitivní vzory úspěšných Romů, kteří se plně integrovali. Má to být nejenom vzor pro romskou komunitu, ale také zpráva majoritní společnosti, že máme posuzovat lidi podle toho, jací skutečně jsou.

Současně jsme se shodli na tom, že je tato otázka komplexní, protože vyžaduje především úspěšné projekty v oblasti vzdělávací, kterou shledáváme jako klíčovou pro integraci romské komunity, ale i opatření, která se týkají trhu práce, sdělovacích prostředků, kultury a podobně.

Mluvili jsme také o možnosti vzniku funkce ministra pro romské záležitosti nebo zvláštního vládního zmocněnce. Informoval jsem zástupce Celostátní asociace Romů, že ministr není cesta, kterou bychom šli, ale bavit se o někom, kdo v sobě bude komplexně zahrnovat romskou problematiku, je věc, která je hodná zamyšlení.

Petr Nečas, předseda vlády

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…