Nezávislí: Ivan Langer se nechce vrátit, nikdy totiž neodešel

08.10.2012 9:26

Tak trochu výkřik lídra Suverenity má možná přitáhnout pozornost, ale je zcela lichý. Ivan Langer se nechce vrátit, nepotřebuje to, nikdy totiž neodešel.

Nezávislí: Ivan Langer se nechce vrátit, nikdy totiž neodešel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Stále je vlivným mužem ODS, a pokud jde o lídryni Markétu Záleskou z ODS, tak takto politicky špatného koně by si Ivan Langer jako zkušený politik patrně nezvolil. Ano, je pravda, že lídryni ODS nejvíce diskredituje právě vazba na Ivana Langera, ale jinak je to křehká bytost, která působí v politickém rybníce naivně až zmateně a nepatřičně. Kampaň založená na heslu Volte hejtmanku, volte Markétu, jako by hovořili o holce z ulice, je sama o sobě tak špatná, že se do ní nikdo ani netrefuje. Proto je výrok jednoho z lídrů do krajských voleb patrně spíše reakcí na to, že jeho není nikde vidět. Není však třeba útočit na Markétu Záleskou, která zvládne upozornit na své slabiny sama. Tou slabinou je zejména nulová zkušenost v komunální politice a v politice vůbec, a je otázkou, zda ještě někdy dobrovolně do tohoto rybníku, který jí očividně nesedí, vstoupí. Evidentně v něm totiž nemá zatím co dělat – není pohotová, není připravená na diskuzi, není prostě v tomto ranku zkušená. Přesto se patrně stane krajskou zastupitelkou – voliči ODS jsou disciplinovaní jako ti rudí – ale pak je mi líto spíše jí – pro protřelé kolegy bude snadné sousto, i kdyby s Ivanem Langrem v zádech. Protože na tom politickém kolbišti bude stát nakonec sama. Je proto tak trochu un fair, když se na ní chce ještě někdo takto zviditelnit – zvládla to zatím docela dobře sama. A má-li být koněm Ivana Langra, tak ten už patrně ví, že to nebude ono – Markéta Záleská je všechno, jen ne politický hráč.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Zwyrtek Hamplová - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…