ODS: Náš na kandidát na prezidenta je Přemysl Sobotka

09.07.2012 19:49

Usnesení Výkonné rady ODS

ODS: Náš na kandidát na prezidenta je Přemysl Sobotka
Foto: red
Popisek: Logo ODS

· Výkonná rada potvrzuje, že kandidátem ODS do přímé volby prezidenta republiky je vítěz prezidentských primárek Přemysl Sobotka.

· Výkonná rada konstatuje, že pokus ČSSD vytvořit z majetkového vyrovnání státu a církví umělé a zástupné téma podzimních krajských a senátních voleb je projevem jednoznačné snahy zamaskovat žalostné výsledky čtyřleté vlády socialistických hejtmanů.  

· Výkonná rada prohlašuje, že v krajích, kde to umožní výsledek podzimních voleb, bude ODS v krajských radách preferovat spolupráci se stranami a hnutími od středu doprava. ODS je připravena spoluvytvářet koalice rozpočtové odpovědnosti proti ČSSD a zabránit tak dalšímu enormnímu zadlužování krajů.

· Výkonná rada konstatuje, že aktuální vývoj v Evropské unii, který se odrazil i na posledním zasedání Evropské rady, dává plně za pravdu obezřetnému, realistickému a pragmatickému přístupu k evropské integraci, který ODS dlouhodobě zastává.

· Výkonná rada oceňuje, že se do závěrů Evropské rady podařilo prosadit ukončení zátěžových testů jaderných elektráren v Evropské unii. Obě české jaderné elektrárny v těchto testech obstály a hodnocení jejich bezpečnosti se nyní může vrátit do standardního režimu. ODS je nadále připravena podporovat rozvoj bezpečné výroby energie z jaderných zdrojů v České republice.

· Výkonná rada vnímá, že situace v oblasti čerpání evropských fondů je velice vážná. ODS nyní řeší řadu problémů, které v souvislosti s čerpáním evropských fondů vznikly v minulosti, je však připravena ve spolupráci se všemi demokratickými parlamentními stranami urychleně hledat východiska nejvhodnější pro Českou republiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…