Orgoníková: Prohlášení pana Drymla, že prodej nemocnice ve Vrchlabí kraji prosazovala ČSSD, je lživé

25.09.2012 12:40

Reakce na vyjádření p. Drymla k dotazu p. Kusáka

Orgoníková: Prohlášení pana Drymla, že prodej nemocnice ve Vrchlabí kraji prosazovala ČSSD, je lživé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Hana Orgoníková

Přečetla jsem si dnešního dne na Parlamentních listech odpověď pana Drymla na dotaz pana Kusáka. Pan Dryml zde uvádí, že nikdy nechtěl prodat nemocnici ve Vrchlabí a ani právně nemohl. K tomu uvádím: Po ustavujícím zasedání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje dne 12. 11. 2012 na první tiskové konferenci, na které jsem byla přítomna, uvedl tehdy 1. náměstek hejtmana zodpovědný za zdravotnictví pan Dr. Dryml , že kraj by měl odkoupit soukromou nemocnici ve Vrchlabí, ve které byl a je dosud ředitelem. Na nejbližším zasedání OVV ČSSD Hradec Králové dne 8. 12. 2008 jsem navrhla usnesení, jehož znění přikládám, ze kterého je zcela zřejmé, že okresní organizace Hradec Králové naopak byla proti prodeji či pronájmu této nemocnice do krajských rukou. Usnesení bylo zasláno na všechny sekretariáty OVV  ČSSD v  Královéhradeckém kraji. Na nejbližší tiskové konferenci ČSSD dne 16. 12. 2008 bylo toto usnesení médii frekventováno.

Odmítla jsem se k němu sice vyjadřovat s tím, že jde o vnitřní záležitost ČSSD, ale údajně jeden z předsedů OVV a pan Dryml poskytli médiím informace.  O co šlo panu Drymlovi: Šlo zejména o to, že zbytný majetek státu (který odkoupil majitel nemocnice za cca 7 mil. Kč) a nepovedený privatizační projekt měl sanovat kraj. S tím jsme absolutně nemohli souhlasit. Pan Dryml chtěl nemocnici prodat kraji za tučný peníz a jako krajský radní pro zdravotnictví tlačil na tuto koupi krajem. Byl v ohromném střetu zájmů. A šlo  o  více než 100 milionů Kč. Chápu, že mne pan Dryml nemá rád. Teď, když už pan Dryml není v naší straně hovoří se mi o tom lépe. A jsem ráda, že jsem příslušné usnesení navrhla a že bylo členy OVV přijato.

Z toho jasně vyplývá, že prohlášení pana Drymla, že prodej kraji prosazovala okresní organizace ČSSD Hradec Králové je lživé. Z toho lze odvodit, že i jeho další vyjádření se nezakládají na pravdě. Například že nikdy nechtěl být hejtmanem nebo vyjádření k mé osobě atd. atd.  Článků i televizních vysílání z té doby je dost a dost.

Hana Orgoníková, poslankyně

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Hana Orgoníková

  • Hana Orgoníková zemřela 5. června 2014 v Hradci Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Orgoníková

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…