Paroubek: Budvar je naše národní rodinné zlato. Nesmí být privatizován

05.02.2012 13:54

Informace o možném odvolání ředitele Budějovického Budvaru Jiřího Bočka mne velmi znepokojují.

Paroubek: Budvar je naše národní rodinné zlato. Nesmí být privatizován
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Údajné důvody pro jeho odvolání, které se opírají především o argument vleklých soudních sporů o obchodní značku Budweiser Bier, jsou podle mého názoru naprosto liché. Majoritním vlastníkem pivovaru je stát a na správu pivovaru dohlíží dozorčí rada, kde zástupci státu sedí. Případná pochybení proto nelze alibisticky přehazovat na jednu osobu.

Musím se proto Jiřího Bočka jednoznačně zastat, protože velké úspěchy Budějovického Budvaru pod jeho více než dvacetiletým vedením zkrátka nelze zpochybnit. Obávám se proto, že možná snaha o odvolání ředitele pivovaru může mít pouze jeden jediný racionální základ, a to započetí přípravy pro privatizaci tohoto státního podniku.

Politici české pravice, nyní zastoupeni ministrem Bendlem, předřazují (možná i vlastní) ekonomické zájmy před ochranou našeho společného národního majetku, který je v tomto konkrétním případě velmi ziskový. Pokud by došlo k tomu, jak naznačují některá média, že do vedení pivovaru by se mohli dostat lidé napojení na tzv. kmotry ODS, bylo by to jen potvrzení privatizačního úsilí, respektive úsilí o tunelování majetku.

Podobný model dobře znám například z Ústeckého kraje, kdy se po výměně vedení ve společnosti Krajská zdravotní a.s., která spravuje pět nemocničních zařízení v kraji, zhoršilo hospodaření a celý proces nyní směřuje k prodeji některé z krajských nemocnic. O to hůře, že ve vedení kraje společně s ODS sedí i zástupci ČSSD.

Z uvedených důvodů se při své zítřejší návštěvě Jihočeského kraje, kde se bude v Českých Budějovicích ustavovat krajská organizace národně socialistické strany, osobně neformálně setkám s ředitelem Budějovického Budvaru Jiřím Bočkem. Hodlám mu nejen vyjádřit svou politickou podporu, ale rád bych se chtěl blíže seznámit se situací okolo pivovaru tak, abych mohl i na půdě Poslanecké sněmovny hájit skutečné zájmy státu a upozorňovat na případné privatizační choutky Nečasovy vlády.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…