Paroubek: Chápu, že se mnou Hašek nesouhlasí. Postavil svou moc na oranžových kmotrech

25.08.2011 17:41

Reakce na výzvu Michala Haška.

Paroubek: Chápu, že se mnou Hašek nesouhlasí. Postavil svou moc na oranžových kmotrech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

V prohlášení Michala Haška jsem nenalezl ani jednu polemiku s mými věcnými výhradami k politice současné ČSSD. Ono to ani dost dobře nejde, neboť Haškovi posun ČSSD do politického středu a opuštění obrany sociálního státu vyhovuje, odpovídá to jeho Desateru. Stejně tak chápu, že se mnou nemůže souhlasit v kritice lidí, jako jsou Jaroslav Palas či Roman Houska, neboť jsou to jeho stoupenci. Michal Hašek postavil na těchto oranžových kmotrech svou moc a stal se symbolem privatizace strany těmito polomafiánskými strukturami.

Mandát poslance jsem získal na základě programu, který strana nyní opouští, tudíž složit mandát by měli ti, co zrazují své voliče a nikoliv ten, kdo volá jako já po jeho dodržování. Navíc, aby mě ke složení mandátu vyzýval člověk, který je pátý nejhůře pracující poslanec, to mi připadá opravdu zvrácené. Stejně jako to, že si zrovna Hašek bere do pusy termín "superguru", když to byl on, kdo svého času superguruovi Bártovi leštil kliky.

Narážky na údajně příliš osobní styl ČSSD za mého vedení mi připadá od Michala Haška, který patřil k mým nejbližším spolupracovníkům a byl spolutvůrcem tohoto stylu, jako naprosto nechutný alibismus. Mluví-li Hašek  o chlapském chování, pak předpokládám, že ukáže konečně svoji doktorskou práci ze Sládkovičova nebo podivně nabytý titul z venkovské univerzity vrátí. Jeho stálé kličkování v této věci nemá totiž s mužným jednáním, kterého se dovolává, zhola nic společného.

A na závěr: Už jednou jsem oba fešáky toho času v čele ČSSD vyzval, aby přestali s parazitním způsobem politiky zviditelňování se na můj účet. Jejich soupeřem by měla být vláda, ne já. Chápu, že je okurková sezóna, ale  témat střetu s vládou je dost a dost.

Jiří Paroubek

K věci:
Hašek: Jiří Paroubek by si měl uvědomit, že v ČSSD nemá pozici „superguru"

Sledujeme téma Paroubkova nová strana

##PROFIL 221##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…