Paroubek: Insolvence Krajské zdravotní by znamenala pohromu pro pacienty

24.08.2012 22:13

Vedení krajské zdravotní tvrdí, že společnost je v nejlepší kondici. Tomu však příliš nenapovídá fakt, že krajský soud poslal tuto společnost do insolvenčního řízení kvůli dlouhodobě nesplaceným fakturám.

Paroubek: Insolvence Krajské zdravotní by znamenala pohromu pro pacienty
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Přestože soud svým včerejším rozhodnutím nepotvrzuje oprávněnost insolvenčního návrhu, ukazuje se, že současné vedení kraje a také vedení Krajské zdravotní nemá situaci zcela pod kontrolou. Obávám se, že na budoucí vedení Ústeckého kraje, které jak doufám bude odlišné od toho stávajícího, čeká mnoho skrytých kostlivců ve skříni.

Nechci si ani představovat, co by znamenalo, kdyby byla Krajská zdravotní skutečně poslána do insolvence. Pravděpodobně by se musela část společnosti zprivatizovat, což by ve svém důsledku nepochybně vedlo k omezení dostupnosti zdravotní péče pro občany v kraji. Na manažerskou neschopnost, respektive v horším případě účelové poškozování Krajské zdravotní tak opět doplatí pouze lidé.

Očekávám, že vedení Ústeckého kraje ve spolupráci s vedením Krajské zdravotní předloží takové důkazy, aby k insolvenci nakonec nedošlo. Bylo by to ostudné, neodpustitelné a pravděpodobně jen velmi těžko napravitelné selhání krajských politiků a manažerů Krajské zdravotní.

Když dnes z úst vedení Krajské zdravotní slyším, jak je společnost ve výborné kondici, mám vážné obavy. Připomínám, že po odchodu Petra Bendy z vedení společnosti se její hospodaření rapidně zhoršilo a na konci minulého roku se společnost dostala fakticky do provozní ztráty. Jako ekonom bych si v takové situaci nikdy nedovolil hovořit o vynikající finanční kondici podniku.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21 a kandidát na hejtmna Ústeckého kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…