Paroubek: Jan Kasal a dialektika církevních otců

15.08.2012 10:00

Také zasloužilý národně-frontovní bojovník Jan Kasal povstal na obranu církevních restitucí. Nemá jiného argumentu, a tak počítá s blbostí čtenářů, že nevědí, a také s účelovou zapomětlivostí médií. A tak jeho jediný argument ve prospěch rozmařilých církevních restitucí spočívá v tom, že dnešní předáci ČSSD byli za starého režimu v Pionýru a já v Restauracích a jídelnách.

Paroubek: Jan Kasal a dialektika církevních otců
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Nevím pochopitelně, zda Sobotka, Hašek a spol. byli ve zmíněné době v Pionýru, ale já ano. Jan Kasal má možná jiné vzpomínky, ale já jsem na akcích Pionýra hrával jen fotbal. Jako škůdce církve jsem si opravdu nepřipadal. Ostatně, stal jsem se členem husitské církve krátce po svém narození. Můj syn pak v roce 1986. Tedy oba v době hluboké totality.

J. Kasal taktně přechází, že jsem byl v letech 1970 až 1986 členem Čs. strany socialistické. Asi proto, aby mu nikdo nepřipomenul jeho členství v předlistopadové ČSL.

Pracoval jsem opravdu v RaJi. Za starého režimu McDonald´s ani Four Seasons neexistovaly. A já byl na VŠE absolventem katedry služeb a cestovního ruchu. Mnoho možností ve svém oboru, tedy v restauračním stravování, jsem za starého režimu neměl.

Připomeňme si, že J. Kasal pracoval za starého režimu v podniku Žďárské strojírny. A určitě není pravda, že v tomto podniku byl velký podíl zbrojní výroby pro tehdejší země Varšavské smlouvy a jejich spojence (Kaddáfí, Assad, Saddám Husajn, Castro atd.).

Zkrátka, Jan Kasal, velký národně-frontovní bojovník za práva katolické církve v komunistickém režimu.

Oběti v řadách katolické církve je dobré připomenout, ale také třeba kněžské hnutí Pacem in terris, spolupracující s komunisty.

A poúnorový předseda lidovců Plojhar byl jediný, kdo porazil sovětské maršály. Podle vlastních slov….

No, v jaké jen to bylo disciplíně? Bratr předseda zkrátka chlastal první ligu.

Možná někdo jiný, ale J. Kasal nemá právo se morálně rozhořčovat ani na mne, ani na ČSSD.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…