Paroubek: Kolik podpisů ČSSD potřebuje k vyvolání hlasování o nedůvěře vládě?

01.11.2011 15:43

Sociální demokraté místo toho, aby plnili roli důsledné opozice, přenášení tíhu svého rozhodování na občany.

Paroubek: Kolik podpisů ČSSD potřebuje k vyvolání hlasování o nedůvěře vládě?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Nápaditost ČSSD, jak oddálit hlasování o nedůvěře Nečasově vládě, nezná mezí. Sociální demokraté místo toho, aby plnili roli důsledné opozice, za což si ji občané ze svých daní mimo jiné platí, a v čase schvalování klíčových asociálních reforem pravicové vlády vyvolali hlasování o nedůvěře vládě, přenášení tíhu svého rozhodování na občany.

Pokud mi někdo vyčítal populismus, pak nechápu, jakým jiným slovem takový krok současného vedení ČSSD popsat. Ptám se sám sebe, proč se poslanci nejsilnější parlamentní strany vlastně nechali zvolit, když v klíčových okamžicích nejsou schopni sami rozhodnout. ČSSD tak připomíná člověka, kterého bolí zub a místo toho, aby šel k zubaři, obchází sousedy a ptá se, zda by měl za zubařem zajít. Tohle dětinské jednání upřímně nechápu a nevěřím, zda je projevem nevyzrálosti vedení, čirého zoufalství, nedostatku odvahy či dokonce záminkou, jak nechat Nečasovu vládu reformy schválit, protože než tato petiční akce skončí, bude, lidově řečeno, „vymalováno".

Aby bylo jasno, nemám problém se podepsat pod jakoukoliv petiční akce proti této vládě, nicméně všichni víme, že reálné politické kroky musí činit politici zvolení na základě programu. A program ČSSD je v příkrém rozporu s politikou Nečasovy vlády! Navíc, pokud si dobře vzpomínám, za poslední rok už jedna podobná petice ČSSD byla. Tehdy se pod ní podepsalo 30 tisíc z 10 milionů občanů. Jaká je dnes současná sociálnědemokratická kvóta pro vyvolání hlasování o nedůvěře vládě?

Vyzývám vedení ČSSD, aby přestalo praktikovat alibistickou politiku a začalo konečně účinně, a hlavně hned, bojovat za zájmy občanů naší země. I kdyby to měl být pověstný boj s větrnými mlýny, musí opozice dát veřejnosti jednoznačný signál, že svá slova myslí vážně. Já i Jiří Šlégr budeme vždy hlasovat proti vládě Petra Nečase.

Jiří Paroubek, poslanec

Dále čtěte:
Paroubek: Opoziční stínohra sociální demokracie
Paroubek: Současné vedení ČSSD demonstruje svoji politickou bezradnost

##PROFIL 221##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

18:14 Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k Andreji Babišovi a EU.