Paroubek: Kubice splnil úkol a odstranil Lessyho. Nyní je řada na něm

29.08.2012 21:20

K odvolání policejního prezidenta Petra Lessyho.

Paroubek: Kubice splnil úkol a odstranil Lessyho. Nyní je řada na něm
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Je poněkud paradoxní, když autor jedné z nejostudnějších a zpolitizovaných pomlouvačných zpráv novodobé historie české policie, dnešní ministr vnitra Jan Kubice, zbavuje funkce policejního prezidenta Petra Lessyho kvůli podezření z pomluvy a zneužití pravomoci. Ačkoliv výběr Petra Lessyho do této pozice, který byl do značné míry v režii jednoho supergurua české politiky, postupně překryly jiné kauzy a pseudokauzy, obavy z účelového zneužití policie k politickému boji jsou zde právě díky Janu Kubicemu dodnes.

Jan Kubice by proto udělal nejlépe, kdyby po splnění svého hlavního úkolu, tedy zbavení se Petra Lessyho, dosavadního policejního prezidenta následoval a zcela se stáhnul z veřejného života. To by asi byla první dobrá věc, která by se mu kdy podařila.

Připomínám, že Kubiceho před jeho kariérním koncem u policie ochránil až někdejší ministr vnitra Ivan Langer, jemuž Kubiceho zpráva, stejně jako celé ODS, pomohla dostat se v roce 2006 k moci. Účelová a lživá skandalizace mé osoby, jako premiéra země (!), pouze několik dní před volbami nakonec vyšuměla do prázdna. A to i přesto, že policisté Inspekce ministerstva vnitra již v říjnu 2006 navrhli státnímu zástupci zahájení trestního stíhání Jana Kubiceho, Hynka Vlase a Jaroslava Hrušky pro podezření ze spáchání trestného činu zneužívání pravomoci veřejného činitele, neoprávněné nakládání s osobními údaji a pomluvy.

Do dnešního dne se jak dosavadní policejní prezident, tak ani ministr vnitra Kubice nepostavili k ostudným a v rámci demokratického státu těžko akceptovatelným únikům ze spisu k případu zadržovaného poslance Davida Ratha. Copak oba pánové, dnes už tedy zejména ministr Kubice, pokládají za normální a zcela zákonné, aby z policie unikaly důvěrné informace z policejního spisu, který dosud nemá k dispozici ani obhajoba Davida Ratha?

Pro českou policii by bylo přínosem, kdyby skončili oba výše jmenovaní pánové, Kubice i Lessy, naráz.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …