Paroubek: Podporuji pochod Prague Pride

18.08.2012 8:55

Národní socialisté v čele s expremiérem Jiřím Paroubkem podpoří sobotní průvod Hrdosti v Praze, který se uskuteční v rámci festivalu Prague Pride. Byl to právě Jiří Paroubek coby český premiér, kdo na jaře roku 2006 prosadil zákon o registrovaném partnerství, který v České republice od té doby využilo již 1 400 párů gayů a lesbiček. Expremiér, který v současné době stojí v čele národně socialistické strany (NS-LEV 21), bude ve svém dlouhodobém přístupu a politice vůči této společenské minoritě kontinuálně pokračovat s cílem o její úplné zrovnoprávnění.

Paroubek: Podporuji pochod Prague Pride
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

"Vycházíme z toho, že se sexuální orientace je věcí přirozenosti každého člověka," píší národní socialisté ve své tiskové zprávě s tím, že vždy hájili individuální lidská a občanská práva, ke kterým nesporně patří i právo projevit veřejně svou sexuální orientaci. "Názory některých, i vysokých státních úředníků, ale také politiků, že je snad homosexualita nemocí, považujeme za tmářské a náležící hluboko do 19. století," píše se v prohlášení.

Solidaritu s účastníky sobotního pochodu pak národní socialisté vyjádří jak účastí předsedy strany Jiřího Paroubka a jeho manželky Petry, tak i dalších představitelů, jako například místopředsedkyně strany Terezy Holišíkové a dále kandidáty na senátory v pražských obvodech 2 a 4 Vladimíra Dbalého, dlouholetého úspěšného ředitele pražské nemocnice Na Homolce, a Jaromíra Novotného, bývalého prvního náměstka ministra obrany a velvyslance ČR v Indii a Japonsku.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…