Paroubek: Vedle majetku husitské církve se chci zmocnit i pokladu Jana Žižky

20.07.2012 16:30

Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna prohlásil, že za schválení církevních restitucí mohu já a Jiří Šlégr, protože opozici chyběly dva hlasy.

Paroubek: Vedle majetku husitské církve se chci zmocnit i pokladu Jana Žižky
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Jaroslav Foldyna tak jen potvrdil to, co jsem o něm vždy říkal, že je to „dobrý muž se špatnou hlavou“. Časté údery do hlavy v jeho oblíbeném sportu, boxu, to – jak každý lékař ví – s sebou totiž bohužel nese i daň v podobě výpadků soustředění a občasných výroků mimo realitu. Dávky lexaurinu, jak je vidět, už nezabírají. Budu proto k Jaroslavu Foldynovi shovívavý a nebudu požadovat za nepravdy ani omluvu. V jeho případě se totiž nejedná o lež.

Předně, já jsem byl na jednání o církevních restitucích řádně omluven a také vypárován poslankyní ODS Janou Černochovou. Jiří Šlégr přítomen na hlasování byl a hlasoval proti církevním restitucím, což je doložitelné ze záznamu hlasování. Vzhledem k tomu, že byl Jaroslav Foldyna přítomen a dokonce s Jiřím Šlégrem před hlasováním mluvil – konkrétně se mu omlouval za to, že jej předseda ČSSD Bohuslav Sobotka nutí k vystoupení na adresu mojí neúčasti – považuji to jen za další důkaz toho, že Jarda Foldyna už není žádná těžká váha. Časté údery pěstí a lexauriny prostě dělají své...

Chudák Jarda Foldyna ani nepostřehl, že na hlasování o církevních restitucích chyběli tři poslanci ČSSD: Václav Klučka, Alfréd Michalík a Antonín Seďa a pokud tedy někdo nese odpovědnost za schválení církevních restitucí, je to opět jen a pouze ČSSD, která si z nich chce udělat předvolební divadlo a fíkový list svých korupčních skandálů pro krajské volby.

Je zřejmé, že Bohuslav Sobotka má s Jaroslavem Foldynou velké plány. O výměně na kandidátce ČSSD v Ústeckém kraji si totiž štěbetají už i vrabci na střeše a je zřejmé, že to má být právě "lexaurinový boxer" Foldyna, kdo má nahradit náměstka hejtmanky Vaňhové Pavla Koudu, který se dostal do nemilosti pro podezření z vyšetřování policií. O stoupající nervozitě mezi ústeckými sociálními demokraty svědčí i nedávná příhoda ze setkání špiček ústeckých sociálních a občanských demokratů, na níž si měli pánové Houska - partner hejtmanky Vaňhové a symbol ústecké ČSSD - a právě Kouda v družném, přátelském objetí pod krkem vysvětlovat následky případného Koudova nedobrovolného odchodu z kandidátky pro krajské volby.

Prohlašuji, že národní socialisté by takovou výměnu na krajské kandidátce ČSSD uvítali, neboť Jaroslav Foldyna zcela jistě napáchá méně hmotné škody, než současné vedení ústecké ČSSD a navíc vždy hezky mluvil o svých kolezích ze strany...

Co se týče výroků o tom, že se já a mí blízcí máme podílet na správě majetku Církve československé husitské, konstatuji, že se vedle toho chci zmocnit ještě i pokladu Jana Žižky z Trocnova. Ten pochází ze zlatých předmětů, mincí a drahokamů, jichž se měl slavný husitský hejtman zmocnit v katolických klášterech.

Jiří Paroubek, poslanec, předseda NS-LEV21 a lídr kandidátky v Ústeckém kraji

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…