Piráti: Zastavte šmírovací projekt INDECT

19.10.2012 17:16

Piráti se zapojí do celosvětových protestů proti projektu INDECT, které jsou plánovány na 20.10. 2012 od 14:00.

Piráti: Zastavte šmírovací projekt INDECT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Protesty se připravují decentralizovaně, v Praze na Václavském náměstí by protest měl být spojen s přednáškami o projektech typu INDECT. V České republice se bude protestovat ještě v Brně, Ostravě, Plzni a Pardubicích. Tím ale celkový počet měst, které se mohou zapojit, nekončí. Piráti už vyzvali všechny příznivce, aby i ve svém městě zorganizovali podobný protest.

„INDECT má být výzkumný projekt vyvíjející technologie, které v sobě spojují dohled nad internetovou komunikací i nad fyzickým pohybem obyvatel. Na projektu mě děsí korporátní zlozvyky typu security by obscurdity, kdy tvůrci považují utajení přesných principů za dostatečné zabezpečení. Absence příslušné legislativy je dalším smutným rysem, který projekt doprovází,“ vysvětluje důvody protestujících předseda pražských Pirátů Ondřej Profant.

Pirátské hnutí tak opět otevřeně ukázalo na další z pokusů vládních či najatých agentur šmírovat občany: „Mezi ty zdaleka nejnebezpečnější patří projekt INDECT, o němž jsme již dříve veřejnost informovali a pokoušeli jsme se poukázat na jeho potenciální rizikovost, stejně jako tomu bylo v případě ACTA. Další projekty, proti kterým Piráti vystupují, jsou CLEAN IT a TRAPWIRE. Tyto projekty mívají hodně společného - pod zástěrkou boje proti terorismu jen sledují občany nebo dokonce vynucují kontrolu obsahu," dodává předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Pirátské hnutí dlouhodobě poukazuje na omezování svobod občanů ze strany soukromých subjektů. Protesty proti projektu INDECT se budou konat ve stejný čas na více než stovce míst po celém světě. Jen v Německu je naplánováno přes 12 demonstrací.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČPS

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…