Poc (ČSSD): Dohodu ACTA nepodpořím

27.01.2012 21:33

Včerejší podepsání dohody ACTA zástupci 22 členských zemí Evropské unie, včetně České republiky, v japonském Tokiu se setkalo s jednoznačným nesouhlasem společnosti.

Poc (ČSSD): Dohodu ACTA nepodpořím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Poc

Dohoda však nemůže vstoupit v platnost do doby, než ji schválí Evropský parlament. Zde se k danému problému musí vyjádřit nejdříve zodpovědné výbory a následně všichni europoslanci na plenárním hlasování ve Štrasburku.

Český europoslanec Pavel Poc (ČSSD) jednoznačně říká: “Schválení dohody ACTA v Evropském parlamentu z principu rozhodně nepodpořím.”

Cílem dohody ACTA mezi Evropskou unií, Austrálií, Kanadou, Japonskem, Jižní Koreou, Mexikem, Marokem, Novým Zélandem, Singapurem, Švýcarskem a USA, je posílit vymáhání práv duševního vlastnictví a boj proti padělanému zboží, pirátské hudbě a filmům.

Zpravodaj k dohodě ACTA v Evropském parlamentu Kader Arif dnes na svou pozici rezignoval. Arif, rovněž člen evropských sociálních demokratů v Evropském parlamentu, ve svém prohlášení uvádí, že dohoda byla od počátku projednávána netransparentně, bez zapojení občanské společnosti a že snahou bylo dohodu schválit ve zrychleném procesu bez účasti veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.