Poslanec Fiala: Podporuji hnutí Úsvit přímé demokracie

13.05.2013 13:16

Hnutí Úsvit přímé demokracie je odpověď na celkovou krizi, ve které se naše společnost nachází.

Poslanec Fiala: Podporuji hnutí Úsvit přímé demokracie
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Politika odhodila programy a stala se pouze nástrojem k ovládnutí peněz z daní občanů. Česká republika potřebuje zásadní změny, jinak skončíme jako občané Kypru. Ve frontě před krachující bankou  budeme prosit o zbytek našich celoživotních úspor.  V této zemi se od listopadu 89 střídají vlády levice a pravice.

Výsledky těchto vlád jsou dnes podobné. Rostou veřejné dluhy a rostou daně, které občané a podnikatelé platí. Vysoké daně ničí svobodu podnikání a dluhy ničí naši budoucnost. Nechci ztratit naději na lepší budoucnost pro  své děti. Potřebujeme zásadní změnu! Podpořím cíle hnutí ,se kterými vystoupil Tomio  Okamura  a považuji za reálné a funkční změny politického systému navržené v knize Úsvit ekonoma Pavla Kohouta.

Chceme řešit zadlužování ČR vytvořením účinné ústavní brzdy, která zastaví další růst dluhu. Hnutí odmítá další zvyšování daní. Růst veřejného dluhu  i zvyšující se daně jsou důsledkem absence odpovědnosti politiků za důsledky jejich rozhodnutí. Proto změny politického systému, které zvýší odpovědnost politika před občany, budou pomáhat řešit problémy fiskální a ekonomické krize, ve které se ČR nachází. Musíme se probrat z iluze, že jednoho dne ekonomická krize sama od sebe skončí . Tato krize sama nevznikla a sama neskončí. Zavinila ji politická nezodpovědnost a pokud ji chceme ukončit , musíme ji nahradit politickou odpovědností za hospodaření s veřejnými prostředky.

Musíme dát možnost občanům vyjádřit se ke každému dalšímu předávání kompetencí z ČR do Evropské unie. Dnešní vláda za pár minut ve Sněmovně schválila finanční závazky ČR ve výši téměř 400 mld. Kč. Z kapes českých občanů na záchranu eura v případě vstupu do eurozony. Občanů se nikdo nezeptal a politický program premiérovy strany ODS letěl do koše. Občanům se slibuje referendum o euru a přitom je o jeho přijetí dávno rozhodnuto. Z České republiky se stává provincie, kde se občanům říká jen půl pravdy a ztrácí právo o čemkoliv rozhodovat.

Nepomůže měnit politické strany a tváře. Špatný systém produkuje špatné jednání stran a politiků. Je třeba změnit politický systém. Změny, které přímá demokracie představuje mohou vrátit důvěru občanů v demokracii a přivést do politiky výrazné osobnosti. Mohou vymanit politiku ze zákulisního vlivu stranických sekretariátů a politických kmotrů.

V dnešní situaci političtí kmotři a kmotříčci programově čistí politiku od výrazných komunálních představitelů.  Na Prostějovsku byl takto vyčištěn historicky nejúspěšnější starosta města nebo historicky nejúspěšnější starostka obce.

Politické hnutí Úsvit  přímé demokracie nabízí občanům naději, že můžeme využít dobrých zkušeností například ze švýcarského politického systému.  Věřím, že možnost podpořit potřebné změny osloví řadu osobností. Jsem přesvědčen, že předložíme program, který má šanci uspět ve volbách v roce 2014.

Radim Fiala
nezávislý poslanec PSP ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…