Pražská ČSSD: Primátor Svoboda se snížil k černému výlepu plakátů

19.10.2012 8:52

Otevřený dopis pro primátora Bohuslava Svobodu.

Pražská ČSSD: Primátor Svoboda se snížil k černému výlepu plakátů
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Jen asi 24 hodin před otevřením volebních místností pro druhé kolo senátních voleb se na různých místech hlavního města objevilo velké množství nelegálně vylepených plakátů propagujících kandidáty ODS. Na všech je také fotografie primátora hl. m. Prahy a předsedy pražské ODS Bohuslava Svobody, který se tímto způsobem na poslední chvíli zapojil do kampaně. Podobný nelegální způsob zvolil i kandidát Pirátské strany Libor Michálek ve volebním obvodu Prahy 2. Jako reakci na chování ODS přinášíme otevřený dopis Ing. Jiřího Bodenlose, který stojí v čele pražské sociální demokracie.

Pane primátore!

Před několika dny jste hrubě urazil všechny levicové voliče v hlavním městě, když jste je veřejně obvinil z násilnického chování a extrémismu. Dokonce jste přirovnal současné nálady obyvatel Prahy k situaci v roce 1948! A nyní jste zašel ještě dál, když se na různých místech hlavního města objevilo těsně před otevřením volebních místností větší množství nelegálně vylepených plakátů propagujících kandidáty ODS do Senátu. Na všech jste zobrazen Vy jako primátor. A to přitom neustále mluvíte, jak čistíte město od korupce a prosazujete „čistou politiku“.

Tyto plakáty visí na sloupech veřejného osvětlení, na betonových plochách, ale i na všemožných dostupných místech, které vůbec nejsou určeny k reklamě. Došlo tak nejen k poškození vlastnických práv fyzických a právnických osob, mimo jiné společnosti ELTODO, ale i znečištění veřejného prostranství značného rozsahu. Pro ilustraci uvádím, že k tomu došlo například na Sofijském náměstí v Praze 12 nebo u stanice metra Pražského povstání na Praze 4.

Jsem šokován a znechucen tím, že hlava hlavního města svým jménem zaštítí akci, která je v rozporu se zákonem! Dosavadní volební kampaň do Senátu sice byla tvrdá, ale aspoň bez podpásových úderů. Doufám, že máte dostatek cti k tomu, abyste ze svého chování dokázal vyvodit politickou odpovědnost.

Ing. Jiří Bodenlos, pověřen řízením pražské ČSSD

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…