Premiér Nečas: Je třeba obnovit ekonomický růst bez fiskálních stimulů

30.11.2012 19:32

Premiér Petr Nečas se setkal s velvyslanci členských a kandidátských zemí Evropské unie akreditovanými v ČR. Schůzku hostilo velvyslanectví Kyperské republiky, která v současnosti předsedá Radě EU.

Premiér Nečas: Je třeba obnovit ekonomický růst bez fiskálních stimulů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Předseda české vlády na setkání hovořil o postoji České republiky vůči navrhované bankovní unii, předmětem jednání bylo dále také aktuální téma víceletého finančního rámce na roky 2014-2020. Tímto tématem se zabývalo zasedání Evropské rady koncem minulého týdne v Bruselu, nedošlo ale ke shodě. Podle premiéra Petra Nečase Česká republika tento neúspěch listopadového jednání nevnímá tragicky, přesto si přeje rychlé řešení. Prodlužování doby, než dojde ke konečnému schválení víceletého finančního rámce, by se podle předsedy vlády mohlo projevit komplikacemi při schvalování především kohezní legislativy.

Během dnešního setkání pořádaného kyperským velvyslancem Phaedonem Anastasiou se společná debata dotkla také českého státního rozpočtu. Podle premiéra Petra Nečase se Česko nyní musí zaměřit na obnovu ekonomického růstu bez fiskálních stimulů. Deficit rozpočtu na příští rok bude ve výši 2,9 procenta vůči hrubému domácímu produktu, informoval velvyslance premiér. Připomněl také, že nezaměstnanost v ČR je v současné době 7. nejnižší v EU.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

19:02 Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…