Premiér Nečas: Každý má právo vyjádřit svůj názor

18.03.2012 9:30

Komentář k protivládním demonstracím.

Premiér Nečas: Každý má právo vyjádřit svůj názor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Jsme v demokratické zemi, každý má právo vyjádřit v souladu se zákonem svůj názor prakticky na cokoli včetně politiky vlády.

Nicméně já považuji za nutné zdůraznit, že vláda České republiky pod mým vedením bude pokračovat v konsolidaci veřejných financí, je to klíčový úkol, musela by to dělat jakákoliv vláda v jakémkoliv stranickém nebo politickém složení.

Budeme-li oddalovat tyto kroky, tak o to více roste riziko, že naše politika z hlediska veřejných financí bude shledána nevěrohodnou, že dojde k prudkému nárůstu úroků u státních dluhopisů a že nám přestanou důvěřovat finanční trhy a zahraniční instituce a že pak ta opatření, která se budou dělat, budou muset být více razantní a o to více budou dopadat na některé sociální skupiny.

Skutečně sociální a ohleduplná politika spočívá v tom, že musíme dělat tyto kroky a reformy zavčas a s dostatečným předstihem, abychom zabránili tomu, že se naše veřejné finance ocitnou na nějaké hraně, kde již budou považovány za nedůvěryhodné. Takže musím říct, že jakkoliv respektuji toto právo na vyjádření názoru, tak nemění to nic na názoru vlády, protože cokoliv jiného by znamenalo nezodpovědné chování, které by ohrozilo občany této země.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…