Premiér Nečas: Prezidentovo veto nepřispívá k politické stabilitě vlády

24.09.2012 13:28

Reakce na prezidentské veto druhého pilíře důchodové reformy.

Premiér Nečas: Prezidentovo veto nepřispívá k politické stabilitě vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Pan prezident má na svůj postoj právo, které vyplývá z Ústavy. Chtěl bych však zdůraznit, že vláda plní svoje programové prohlášení. V něm je zakotven i vznik druhého pilíře jako součást důchodové reformy, která ve výhledu finančně stabilizuje důchodový systém.

Dlouhodobé neřešení strukturálních reforem z éry vlád sociální demokracie, kam patří i změna důchodového systému, není nadále udržitelné. Diskuse o stabilizaci důchodového systému se v České republice vede více než patnáct let. Tato vláda přestala přešlapovat na místě a předložila řešení, jehož základní principy obsažené v předcházejících legislativních normách pan prezident nevetoval.  

Vyšli jsme vstříc opozici dobrovolnou účastí v systému a možností zavést předdůchody. Pokud přesto opozice nesouhlasí, je to z její strany jen politikum a výmluvy nedělat ve skutečnosti nic. Pan prezident určitě ví, že některé jeho kroky, vycházející z argumentace opozice, nepřispívají k politické stabilitě vlády.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…