Prezident Klaus: Premiér Nečas dělá fatální chybu

18.08.2012 11:10

Odpověď prezidenta na otázku MF Dnes ohledně zvyšování daní

Prezident Klaus: Premiér Nečas dělá fatální chybu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Premiér Nečas se pro Lidové noviny vyjádřil, že rezignace na další zvýšení daní by byl krok na hranici politické a ekonomické debility. Vzhledem k tomu, že před dalším zvyšováním daní varujete, platí tato slova také Vám. Co si o tom výroku myslíte?

Je to výrok absurdní, těžko pochopitelný, skoro se mi nechce věřit, že ho učinil. Kdybych chtěl jeho slova parafrázovat, namítl bych, že je naopak na hranici politické a ekonomické sebevraždy v této době daně zvyšovat. Říkám to nerad, protože je jistě známo, že až dosud jsem se ve svých výrocích k hospodářské politice vlády velmi mírnil. Diktovala mi to elementární loajalita jak k ODS, tak k Petru Nečasovi, ale i moje premiérská zkušenost s obtížemi koaličního vládnutí. Tuto siláckou rétoriku premiéra Nečase však přijmout nemohu.

K ekonomické podstatě problému jsem se již vyjádřil mnohokrát a nemám, co bych k tomu teď ve zkrácené formě přidával. Myslím si, že v obou případech – jak ve věci samé, tak ve způsobu jejího prosazení – dělá pan premiér fatální chybu.

MF Dnes, 18. srpna 2012

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Klaus.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu