Primátor Onderka: Čečenský pár, který pořádal o azyl, dostane byt v Brně

04.01.2012 13:23

V rámci Státního integračního programu pro integraci azylantů poskytne město Brno byt v Domě s pečovatelskou službou manželům Adamu a Brilyant Gastemirovovým, kteří jsou státními příslušníky Ruské federace a pochází z Čečenska.

Primátor Onderka: Čečenský pár, který pořádal o azyl, dostane byt v Brně
Foto: Archiv
Popisek: Primátor Brna Roman Onderka při projevu v Moravské národní galerii

Oběma byl ministerstvem vnitra udělen v roce 2010 azyl. Primátor Brna Roman Onderka poskytnutí bytu mimo pořadník žadatelů o byt v Domě s pečovatelskou službou schvaluje a podporuje.

Manželé (roč. narození 1936 a 1950) vycestovali z Ruska v roce 2009 za dcerou a synem, kteří žijí v Rakousku, protože dcera vážně onemocněla. Přiletěli do Prahy odkud cestovali autem do Rakouska, kde požádali o azyl. Byli ale vráceni do České republiky a proto požádali o mezinárodní ochranu v České republice. V současné době jsou na dobu určitou, do dubna 2012, ubytováni v integračním středisku v Brně.

„Oba manželé mají vážné zdravotní a psychické problémy. Splňují také podle Pravidel pronájmu bytů v domech v majetku města Brna a podmínek zajišťování bytové náhrady všechny potřebné podmínky pro podání žádosti o byt v Domě s pečovatelskou službou. Vzhledem k tomu i k doporučení ministerstva vnitra, poskytneme byt těmto manželům mimo pořadník, ve kterém je nyní evidováno přibližně 770 žadatelů,“ zdůvodnil primátor města Brna Roman Onderka.

Vzhledem k tomu, že Domy s pečovatelskou službou jsou svěřeny do majetku městských částí, dostane městská část jako náhradu za poskytnutí bytu těmto azylantům dotaci na rozvoj infrastruktury obce ve výši 400 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Roman Onderka - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…