Rath: Kopněte si do bezmocného

01.02.2013 4:30

List z vězení XV.

Rath: Kopněte si do bezmocného
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Jsem v situaci, kdy se nemohu bránit. Složky našeho státu, řízeného Nečasovou vládou, mě prostě umlčely. Jsem přesvědčen, že to je hlavní důvod mého dlouhého věznění. Média ví, že se nemohu vůbec bránit a přesto si do mě s chutí kopnou. Kopat do někoho, kdo svázaný s roubíkem leží na zemi, není férové.

Buštěhrad za standardní cenu

Před pár dny proběhla reportáž o tom, že vedení Středočeského kraje nerealizuje z fondů EU záchranu buštěhradského zámku. V reportáži zazněla jasná nepravda, že projekt na opravu zámku byl předražen o 40 milionů. To přes to, že jsem v Poslanecké sněmovně ukázal posudek soudního znalce, který konstatuje, že rekonstrukce byla za cenu obvyklou. Dnes už konečně existuje i posudek znalců přizvaných Policií a ti konstatovali totéž. Asi se tato fakta nehodí.

Budu ještě 12 let poslancem?

Ještě zajímavější byla další reportáž o tom, že vláda projednává zákon, aby uvěznění poslanci nebrali plat. Ukázali, že mně hrozí až 12 let a tudíž bych dostal přes 8 milionů korun. Můj poslanecký mandát končí přitom zhruba v polovině roku 2014, tedy ne za 12 let, ale za 1,5 roku. Tedy docela rozdíl oproti 8,5 milionu, což senzačně tvrdili v médiu. Já bych se mandátu vzdal, pokud bych na základě faktů nebyl přesvědčen, že jsem stíhán a vězněn na politickou objednávku. Také vyšetřování neprobíhá od samého začátku standardně.

Bojí se mě

Zajímalo by mě, zda v naší zemi existuje někdo, vyjma vládnoucích pomocníků, kdo si myslí, že bych nemohl chodit do Poslanecké sněmovny plnit své povinnosti. Opakovaně jsem o to žádal. Marně. Moc mě v Poslanecké sněmovně nechce. Pravda jim vadí. Tak alespoň navrhuji změny řady zákonů a píši na internet. Je to málo, ale víc mi nedovolí.

Alespoň trochu fér

Na závěr bych, asi marně, jen požádal média, aby neútočila na ty, kteří se vůbec nemohou bránit. Kdyby chtěla být alespoň trochu férová, pak by informovala, že dnes už jsou znalecké posudky nejen na Buštěhrad, ale i na nemocnice a z nich plyne, že zakázky byly realizovány za ceny obvyklé. To je také řádný důvod někoho držet v kriminále.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Rath

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…