Rath: Ministr Heger by měl chybný zákon o zdravotnických službách zrušit

30.01.2012 8:18

Zvýšení celkové byrokracie, rozklad stávajících zvyklostí a terminologie, chaos a v poskytování zdravotní péče.

Rath: Ministr Heger by měl chybný zákon o zdravotnických službách zrušit
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

ČSSD upozorňuje na první dopady chybného zákona o zdravotnických službách, které i přes odpor opozice, odborné veřejnosti a pacientů schválila vláda Petra Nečase.

ČSSD opakovaně proti tomuto chaotickému zákona z dílny ministra Hegera protestovala na půdě Poslanecké sněmovny, kritizovali jsme možná rizika, která po přijetí tohoto zákona mohou nastat a hlasovali jsme proti přijetí této chybné změny.

Aktuální dopady tohoto Hegerova experimentu v praxi, kdy pediatři nemohou ošetřit dětské pacienty bez toho, aniž by s tímto ošetřením či očkováním souhlasili OBA zákonní zástupci, tedy jak otec, tak matka, jsou pak smutný důsledkem arogantní politiky Nečasova kabinetu. Je zde totiž reálné riziko, že v mnoha případech se souhlas obou zástupců nepodaří včas sehnat a dítě tak nebude moci lékař včas ošetřit.

ČSSD proto vyzývá ministra Hegera, aby začal dopady zákona o zdravotnických službách co nejdříve řešit tak, aby zabránil jakémukoli ohrožení zdraví dětských pacientů. Nejlepším řešením by pak bylo zrušení tohoto nemyslného a chaotického zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.