Rath: Vyzývám ministra zdravotnictví, aby neprodával Jánské lázně

02.09.2011 16:20

Dnešní média informují o záměru ministerstva zdravotnictví privatizovat Státní léčebné lázně Jánské lázně. A to dokonce výrazně pod odborníky odhadovanou cenou.

Rath: Vyzývám ministra zdravotnictví, aby neprodával Jánské lázně
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

ČSSD je zásadně proti takovémuto bezhlavému rozprodávání státního majetku, které hraničí s jeho rozkrádáním. Jánské lázně jsou navíc proslulé svými úspěchy v oblasti dětské obrny. Pokud stát o tyto lázně přijde, výrazně hrozí omezení úrovně péče pro děti postižené touto nebezpečnou chorobou.

Není to poprvé, kdy pravicová vláda něco podobného dělá, tedy prodává státní majetek výrazně pod cenou. V tomto ohledu proslul jak jeden z Hegerových předchůdců, ministr zdravotnictví z ODS, Tomáš Julínek, tak i Julínkův stranický kolega Petr Bendl. V době, kdy byl mým předchůdcem v čele Středočeského kraje, rozprodával doslova, co se dalo. A jak se říká, "za babku".

Stát takovýmto bezhlavým přístupem přichází o své významné dědictví, které by se mělo zachovat pro příští generace. S privatizací navíc hrozí výrazné či úplně omezení služeb těchto zdravotnických zařízení pro občany. Pro soukromého majitele je totiž v prvé řadě důležitý zisk a zdraví občanů, v případě Jánských lázní dětí, jsou až na druhém místě.

Vyzývám ministra zdravotnictví Leoše Hegera a premiéra Petra Nečase, aby tento svůj záměr na prodej Státních léčebných lázní Jánských lázní zvážili. A pokud se lázně opravdu podaří zprivatizovat, pevně věřím, že doloží veškeré znalecké posudky a odhady na majetek těchto lázní, který čítá i bezmála dvě stovky bytových jednotek. Tato a podobné privatizace jsou v přímém rozporu s rozpočtovou odpovědností, kterou se vláda neustále ohání.

MUDr. David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD

Více:
Bleskový soud s odboráři. Šikana a zastrašování, odhalil předák Dušek

##PROFIL 236##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…