Ruml (KSČM): České děti potřebují Janské Lázně

02.06.2013 19:17

Vyjádření Otakara Rumla, prvního náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje, (KSČM) k hrozícímu uzavření dětské léčebny Vesna v Janských Lázních.

Ruml (KSČM): České děti potřebují Janské Lázně
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

“Je povinností nás zdravých lidí, abychom sáhli na dno svých možností a pomohli těm, kteří to potřebují. Neutěšený stav českého zdravotnictví nemůže dopadnout na děti,” zdůraznil v sobotu na protestním shromáždění proti uzavření dětské léčebny Vesna v Janských Lázních první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Otakar Ruml (KSČM). I jeho tato zpráva nemile překvapila. Rodičům postižených dětí slíbil, že Královéhradecký kraj udělá vše pro to, aby k útlumu v Janských Lázních nedošlo a Vesna zůstala našim dětem.

“Janské Lázně byly po Spojených státech druhé na světě, kde se začaly léčit děti po mozkové obrně,” připomenul věhlasnou tradici lázní královéhradecký radní Josef Lukášek (KSČM) a zmínil i důležitý aspekt zaměstnanosti.

Před propouštěním vysoce kvalifikovaných zaměstnanců varovali v oficiálním prohlášení účastníci shromáždění, kteří vyzvali ministerstvo zdravotnictví, aby upustilo od dalších kroků, vedoucích k likvidaci českého lázeňství.

“Odmítáme snížení počtu lázeňských procedur hrazených zdravotními pojišťovnami a nutnost si tyto nezbytné zdravotní výkony doplácet,” píše se dále v prohlášení. V případě nesplnění požadavků budou účastníci sobotní protestní akce žádat demisi ministra zdravotnictví Leoše Hegera.

Pan ministr totiž v poslední době několika cynickými vyjádřeními, kdy např. léčbu srovnával s byznysem a pacienty označoval za klientelu, pobouřil rodiče postižených dětí. V Jánských Lázních ale už tak “odvážný” nebyl a možná i pod vlivem možné demise otočil, když řekl, že léčebna Vesna v Janských Lázních bude zachována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konečná (Stačilo!): Kyselé obličeje Fialy, svetrové madam Pekarové, usvědčeného lháře Jurečky

10:14 Konečná (Stačilo!): Kyselé obličeje Fialy, svetrové madam Pekarové, usvědčeného lháře Jurečky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k volbám do Evropského parlamentu.