SBB: Odmítáme pozitivní diskriminaci nepřizpůsobivých, prošetříme privatizaci OKD

15.07.2012 9:32

Suverenita se nebojí. Se stávající politickou garniturou, která způsobila dnešní katastrofální stav ekonomiky a zoufalství lidí, nemáme nic společného, a v tom je naše síla.

SBB: Odmítáme pozitivní diskriminaci nepřizpůsobivých, prošetříme privatizaci OKD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

„V Moravskoslezském kraji se zaměříme na řešení problému nepřizpůsobivých občanů, špatného ovzduší a nezaměstnanosti,“ řekla na tiskové konferenci k volbám do krajského zastupitelstva Jana Bobošíková. Zároveň byla představena kandidátka Suverenity pro tento kraj. Lídr kandidátky Suverenity, místopředseda strany Zdeněk Pavlíček, se chce zaměřit také na zlevnění ceny elektrické energie pro občany Moravskoslezského kraje. „Spolu s dalšími kandidáty, kterými jsou například Ludmila Vychytilová, předsedkyně krajské organizace Českého svazu žen, nebo báňský záchranář Pavel Koruna, se chceme zaměřit také na problematiku hornických výsluh a sociálního zabezpečení. Dlouhodobě bojujeme proti podivné privatizaci OKD a věříme, že se konečně začaly hýbat ledy,“ uvedl.

Představitelům Suverenity se v kauze OKD podařilo dosáhnout řady dílčích úspěchů. Trestní oznámení, které poukázalo na dvacetimiliardové podhodnocení OKD při jeho privatizaci, prošetřuje Policie ČR a padlo první obvinění. U soudu je rovněž žaloba na privatizaci OKD z devadesátých let, která s největší pravděpodobností proběhla v rozporu se zákonem a za kterou nese odpovědnost i tehdejší ministr průmyslu a obchodu a současný kandidát na prezidenta Vladimír Dlouhý.

„Stejně důsledně jako postupujeme v kauze OKD, budeme postupovat i při prošetřování dalších podivných privatizací,“ uvedla Bobošíková. „Suverenita se nebojí. Se stávající politickou garniturou, která způsobila dnešní katastrofální stav ekonomiky a zoufalství lidí, nemáme nic společného, a v tom je naše síla,“ dodala předsedkyně Bobošíková na tiskové konferenci.

Představitelé Suverenity chtějí prosadit také výsluhy pro horníky. „Chceme, aby majitelé dolů byli povinni odkládat peníze do výsluhových fondů pro horníky. Je to řešení běžné v civilizovaných zemích v Evropě a takové řešení nezatíží státní rozpočet,“ uvedl báňský záchranář Pavel Koruna. Obdobná opatření prosazovala Suverenita při volbách do Poslanecké sněmovny před dvěma lety, kdy získala 4,2% hlasů voličů. Pokud jde o problematiku nepřizpůsobivých občanů, odmítá Suverenita dlouhodobě jakoukoliv pozitivní diskriminaci před zákonem i před úřady. „Součástí našeho řešení je převedení sociálních dávek v mateřství na mateřský plat, který bude vyplácet matkám obec a zároveň bude mít právo kontrolovat, zda matka se o své děti řádně stará, například, že děti jsou očkovány, chodí na preventivní zdravotní prohlídky, řádně chodí do školy, netoulají se po nocích a nekradou. Pokud matka tyto základní povinnosti nezabezpečí, bude ji mateřský plat krácen, nebo odebrán zcela,“ řekla k tomuto bodu programu Suverenity statutární místopředsedkyně Jana Volfová.

David Štěpán

vedoucí tiskového odboru Suverenity SBB

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…