Seďa (ČSSD): Financování sociálních služeb

06.12.2012 21:09

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6.12. 2012

Seďa (ČSSD): Financování sociálních služeb
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Vážená paní ministryně, návrh rozpočtu Ministerstva práce a sociálních věcí počítá s poklesem dotací na poskytování sociálních služeb ve výši 1,6 % oproti předchozímu návrhu rozpočtu. Konkrétně ve finančním vyjádření budou pro poskytovatele sociálních služeb scházet téměř dvě miliardy korun a na tento fakt bylo vaše ministerstvo upozorňováno průběžně. Situaci komplikuje ještě ta skutečnost, že se Ministerstvu práce a sociálních věcí nepodařilo zajistit plynulou návaznost financování některých druhů služeb pomocí projektů financovaných z Evropského sociálního fondu.

Vážená paní ministryně, osobně nepochybuji, že jste si této vážné situace vědoma. Nicméně sama přiznáváte, že navržená výše prostředků na dotace nedává možnost pokrýt výpadek ostatních zdrojů, a to právě v dnešní ekonomické recesi.

Jaké je tedy řešení? Buď se navýší částka na sociální služby o téměř dvě miliardy korun, nebo by mělo vaše ministerstvo rozhodnout o likvidaci příslušného počtu stávajících služeb a současně vyřešit problém, kdo a jak zajistí péči o jejich dosavadní klienty. Nebo si, paní ministryně, chcete mýt ruce jako Pilát Pontský a vzniklé problémy hodit na hlavu krajům a jejich zastupitelům? Děkuji za vaše odpovědi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …