Senátor Valenta: Gratulace a zamyšlení

15.10.2016 19:22

Blahopřeji všem nově zvoleným senátorům a těším se na naši společnou práci v horní komoře Parlamentu. Obzvláště mne těší, že uspěli kolegové Jan Horník, Miloš Vystrčil a Jiří Oberfalzer, Tomáš Jirsa a Michael Canov, kteří do Senátu kandidovali s podporou Strany soukromníků ČR a mojí osobní.

Senátor Valenta: Gratulace a zamyšlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Tento výsledek tedy vnímá i jako společný úspěch Soukromníků. Před dvěma lety nás nikdo neznal a dnes máme přímé nebo koaliční zastoupení jak v Senátu, tak ve dvou krajských zastupitelstvech ve Zlíně a Plzni. To považuji za velmi dobrý start a potvrzení našeho růstu, protože Soukromníci tak sbírají svá malá, ale přesto významná želízka již ve třech volbách po sobě. A věřím, že tak budeme připraveni i na další volby, které nás čekají. 

To, co mi naopak nedělá vůbec radost, je historicky nejnižší volební účast. Myslím si, že se všichni politici měli hluboce zamyslet a změnit dosavadní politické klima, které pouze odrazuje lidi od toho, aby šli k volbám. Podle mne je třeba přestat politikařit, vrátit do politického rozhodování zdravý rozum a selské uvažování a přestat hledat důvody, proč něco nejde, ale začít společně táhnout za jeden provaz a řešit vleklé problémy naší země. Musíme znovu společně vrátit lidem důvěru v to, že jejich hlas u voleb dokáže něco změnit. Musí znovu uvěřit v to, že volební program není jen cárem papíru, a že v rámci povolebních vyjednávání se neobejmou ty strany, které do poslední chvíle před volbami nenechali na sobě nit suchou. Politika se podle mne musí stát čitelnou a srozumitelnou a politik musí nést jasnou zodpovědnost za rozhodnutí, která přijímá. Věřím, že nám třeba nová konstelace v Senátu dopřeje, abychom se vydali touto cestou. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …