Škárka: Zkrachovalec John předvedl další trapné číslo

17.10.2011 18:44

V pátečním Pressklubu na Frekvenci 1 a na Parlamentních listech se objevilo několik vyjádření Radka Johna, tohoto komického maskota Věcí veřejných.

Škárka: Zkrachovalec John předvedl další trapné číslo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

Poslanec John zase ukázal, jak je za peníze ochoten říct cokoliv. To, že zkrachovalý ministr vnitra ztratil jakýkoliv zbytek cti, je jasné už úplně každému. Nebo má už možná zatemnělou mysl, jak každé ráno snídá několik skleniček vína (na koncepčních poradách u Bárty v bytě nebyl schopen fungovat, než se mu nalilo). A tak jedinou větu, kterou John v minulých dnech řekl a se kterou mohu souhlasit je, že „véčka" měla mít lepší výběr lidí. To platí především o osobách Johna, Babáka, a neomezeném vlivu Bárty. A já, jako tehdejší předseda VV jsem to neměl dovolit. I když chápu, že kmotři chtěli mít v čele podporované strany nějakou loutku, kterou lidé znali. A John jim do toho jako loutkový předseda zapadl. Dokonce se stal hlásnou troubou jakéhokoliv nesmyslu, který mu Bárta řekne. No aby ne, když od něj údajně v obálkách dostával stopadesát tisíc měsíčně a měl k dispozici auto s řidičem.

Bohužel se Radku Johnovi nevedlo lépe ani na ministerstvu. Přesto že on sám měl pocit, že s nálepkou investigativního novináře je schopen řídit cokoliv, tedy i vnitro. Problematice naprosto nerozuměl a jenom papouškoval svých pět naučených vět. Proto hned v zárodku nenechal superguru Bárta komika Johna o ministerstvu vnitra rozhodovat a svolával porady náměstků sám buď k sobě domů, nebo do sídla strany a sám jim také dával úkoly. Věděl, že Johna k tomu nemůže pustit. Stejně jako nelze pustit obecního blázna s uzlíčkem k chirurgické operaci. Radek John by tedy měl především mlčet a stydět se. Policie a celé vnitro bylo ve špatném stavu. Po působení Johna, nebo spíš Bárty společně s ABL je ve stavu katastrofálním. Odcházejí profesionálové, resort byl řízen nekoncepčně podle toho, jaký nápad se Bártovi vylíhl v hlavě. A škody, které společně napáchali, bude stát platit mnoho příštích let. Radek John měl mnoho šancí se z Bártova vlivu vymanit. Nemá ale dost osobní síly a statečnosti to udělat. Proto říkám, Radku Johne, seber si svůj uzlíček a běž cinkat rolničkami na nějakou opuštěnou náves.

Více:
Zachránil jsem lidem miliardy a zhuntoval si zdraví, stěžuje si John

##PROFIL 3478##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Škárka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě