Sklenák (ČSSD): Opravdu jsou sKarty mrtvé?

06.12.2012 19:16

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6.12. 2012.

Sklenák (ČSSD): Opravdu jsou sKarty mrtvé?
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Děkuji za slovo, vážený pane předsedající. Zajisté máte pravdu, jen je otázka, jestli to, co se tady odehrává, jsou vůbec interpelace.

Pan premiér před třemi týdny uvedl, že projekt povinných sKaret je mrtvý. Realita ale tomuto tvrzení ale příliš neodpovídá, protože Česká spořitelna každý den vyzývá tisíce nových příjemců dávek k tomu, aby si převzaly(i) svoji sKartu. A tak by bylo dobré vyjasnit si, co kdo vnímá pod pojmem povinné sKarty.

Snažil jsem se v posledních dnech několikrát k této informaci ať už od pana premiéra, nebo od ministryně práce a sociálních věcí Müllerové dostat, bohužel neúspěšně. V pátek minulý týden zasedal sněmovní sociální výbor, kde jsem myslel, že bude příležitost. Bohužel tam paní ministryně odešla dřív, než jsme kdokoliv od ní slyšeli jakoukoliv odpověď na naše otázky. V úterý jsem zde navrhoval zařazení nového bodu "informace premiéra k této věci" a koaličními poslanci tento můj návrh nebyl přijat.

Dnes avizovala paní ministryně, že se k tomuto vyjádří. Nevím, jestli se tak stane, zatím jsem žádnou její tiskovou konferenci nebo jakoukoliv informaci nezaznamenal a obávám se, že už se tak ani nestane. Pak jsem předpokládal, že v rámci interpelací bych se mohl k nějakým informacím dobrat, bohužel pan premiér Nečas se omluvil.

Vidím, že můj čas se krátí, takže interpelaci nepřednesu. Předpokládám, že pan premiér bude natolik laskavý, aby informace nějakým způsobem, který uzná za vhodný, nám sdělil. Děkuji.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

23:07 Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nástupu do funkce ministra pro vědu, vývoj a inovac…