Sobotka: Naše země má premiéra, který se před nespokojenými občany schovává

07.02.2012 16:08

Petici ČSSD proti vládě P. Nečase s 90 tisíci podpisy projednal ve veřejném slyšení Senát.

Sobotka: Naše země má premiéra, který se před nespokojenými občany schovává
Foto: cssd.cz
Popisek: Bohuslav Sobotka při projevu v Senátu

Senát Parlamentu ČR dnes na veřejném slyšení projednal petici ČSSD „Proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády P. Nečase“, kterou podepsalo během 17 listopadových dní přes 90 tisíc občanů.

Premiér ani jiný člen vlády, například ministr práce a sociálních věci Drábek či ministr financí Kalousek, se projednávání - přes opakovaná pozvání - nezúčastnil. Veřejné slyšení v Senátu dnes podpořilo více než sto občanů, zástupci odborů, sociálních partnerů i odborné veřejnosti.

 „Vládní reformy zdražují život všem. Postihují však občany nespravedlivě a nerovnoměrně, nejvíce dopadají na staré, nemocné, postižené a sociálně slabé. ČSSD chtěla dát občanům možnost, aby  podpisem petice podpořili snahu sociálně demokratických poslanců zamítnout přijetí vládou navržených změn vedoucích k destrukci sociálního státu a prohloubení deficitu veřejných financí. Přes 90 tisíc podpisů proti vládě P. Nečase za pouhých 17 dní je důkazem obrovské míry nespokojenosti našich občanů s nespravedlivou politikou vládní koalice,“ uvedl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

„Ukazuje se, že naše země má premiéra, který se před nespokojenými občany schovává. Předsedovi vlády a ministrům zřejmě nestojí ani 90 tisíc podpisů nespokojených občanů za to, aby šli obhájit své chybné a nespravedlivé reformy. Takové chování jen dokládá vládní aroganci a pohrdání našimi občany,“ doplnil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

"Předpokládám, že plénum Senátu se bude peticí zabývat na konci února,“ doplnil předseda Senátu P ČR Milan Štěch.  

Petici ČSSD „Proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády P. Nečase“ poté bude už 28. února ve veřejném slyšení projednávat také Petiční výbor Poslanecké sněmovny. Premiér Nečas i ministři dostanou další šanci sebrat odvahu, postavit se nespokojeným občanům čelem a vysvětlit jim své reformní experimenty.

Petici proti politice pravicové koaliční vlády P. Nečase spustila ČSSD na podzim loňského roku, tedy v době, kdy se koaliční většina pokoušela ve Sněmovně prosadit bez jakékoli dohody s opozicí tzv. důchodovou reformu a další tzv. reformní zákony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL