Štěch (ČSSD): Návrh na přímou volbu prezidenta by měl Senátem projít

11.12.2011 20:40

Na 4. zasedání ÚVV ČSSD byly projednány postoje k přímé volbě prezidenta.

Štěch (ČSSD): Návrh na přímou volbu prezidenta by měl Senátem projít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch

„Pro sociální demokracii je otázka přímé volby prezidenta jednou z dlouhodobých programových priorit, kterou prosazujeme už od roku 1992. Jsme připraveni udělat vše pro to, aby prošla v následujících týdnech oběma komorami parlamentu a v roce 2013 si občané České republiky vybírali hlavu státu přímo," uvedl statutární místopředseda ČSSD Michal Hašek k přímé volbě prezidenta.

„Sociální demokracie stále trvá na trestní odpovědnosti prezidenta po skončení mandátu, prezident by bez souhlasu ministra spravedlnosti nebo premiéra neměl zastavovat trestní řízení a neměl by sám vybírat členy bankovní rady," uvedl předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc.

SLEDUJEME téma přímá volba

„Návrh na přímou volbu prezidenta podpoří většina našeho klubu. Dá se očekávat, že návrh na přímou volbu Senátem projde" uvedl předseda Senátu Milan Štěch.

„Jsme přesvědčení, že je chybou nechat vzdalovat Českou republiku od hlavního proudu Evropské unie. Česká republika by měla být v otázkách eurozóny aktivnější,  i když u nás ještě euro fakticky zavedeno není. My sami osobě nedokážeme bojovat s globální krizí. Máme tady jednotný evropský trh a je jasné že ekonomickou krizi sami nezdoláme. Musíme být součástí většího celku a je špatně, když se Vláda pod vedením premiéra Nečase z tohoto procesu sama vyšachovává ," uvedl statutární místopředseda ČSSD Michal Hašek k evropskému summitu.

Čtěte také:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…