Štěch: Výzva občanům. Podejte trestní oznámení na ministry dopravy a vnitra

24.07.2012 15:39

Předseda Senátu vyzývá občany, aby se bránili proti špatně připravené změně registrace vozidel.

Štěch: Výzva občanům. Podejte trestní oznámení na ministry dopravy a vnitra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Vláda Petra Nečase s odůvodněním potřeby snižovat státní výdaje přikročila ke změnám v některých oblastech a k výměně souvisejících informačních systémů. To se týkalo například resortu ministra práce a sociálních věcí a v poslední době také resortu ministra dopravy ve věci registrace motorových vozidel. Tyto inovace však prokazatelně nebyly kvalitně připraveny a jejich zavádění do praxe způsobuje občanům více problémů než užitku.

Jak v případě změny informačních systémů v resortu ministra Drábka, tak v případě resortu ministra Dobeše se objevují informace o neprůhlednosti vypsaných zakázek a podezření z provázanosti vybraných firem na stávající vládní představitele. Evidentně spřátelené firmy získávají bez výběrových řízení lukrativní zakázky, ale zadané úkoly neplní a požadované výsledky nepřinášejí.

Špatně odvedenou práci vládní garnitury dosvědčují i současné problémy kolem změny registrace motorových vozidel. Občané jsou nefunkčností nového systému poškozováni již druhý týden a ministr dopravy se vzmohl pouze na to, že před médii osočuje z nepřipravenosti ministerstvo vnitra a to zase svaluje vinu zpátky na ministerstvo dopravy.

Proto vyzývám občany, kteří jsou touto situací poškozeni, aby zvážili podání trestního oznámení policii či státnímu zastupitelství na ministra dopravy a ministra vnitra pro podezření ze spáchání trestního činu, respektive přečinu maření úkolu úřední osoby z nedbalosti podle § 330 trestního zákoníku.

Existuje vážné nebezpečí, že pokud se občané nebudou bránit a konkrétní stížnosti nebudou podány, bude celá kauza opět zahrána do ztracena, okolnosti zavádění nefunkčních systémů nebudou prošetřeny a viníci nebudou potrestáni.

Milan Štěch
předseda Senátu PČR

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

18:14 Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.