Štengl (SPOZ): Tak nám nezabili Ferdinanda, paní Müllerová

13.04.2012 9:24

Těmito slovy by asi Josef Švejk komentoval zprávu, že vláda přežila další krizi. A co si o tom máme myslet my, občané?

Štengl (SPOZ): Tak nám nezabili Ferdinanda, paní Müllerová
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Koaliční vláda se dohodla o svém pokračování. Zatím tedy nepadne

Znovu bych chtěl připomenout, že nám na této vládě nevadí její ideové a barevné rozložení, protože o tom rozhodli sami občané, a do kolébky jí vložili skoro ústavní většinu. My, Zemanovci, pokládáme rozhodnutí občanů takřka za svaté. Co nám ovšem naopak velmi vadí, je naprostá nekompetentnost ministrů současné vlády. O tom, že se nemýlíme, nejlépe svědčí i fakt, že sám premiér už musel polovinu svého týmu vyměnit.

Co tedy máme od přeživší vlády očekávat a co si máme přát? Za sebe bych si přál, aby Petr Nečas nevyhrožoval předčasnými volbami pokaždé, když nějaký ministr s ním už nechce vládnout. Aby Karel Schwarzenberg nemlátil prázdnou slámu, co všechno udělá, když nepodepíšeme fiskální pakt. Aby Karolína Peake zahájila svůj boj s korupcí tím, že poskytne orgánům činným v trestním řízení informace ze zákulisí vlastní strany. Aby ministr financí srozumitelně přesvědčil občany, že jeho reformy nejsou slizké a odporné, jak si velká část veřejnosti myslí. Aby Alexandr Vondra z kauzy Promopro vyvodil alespoň něčí odpovědnost, když už odmítl jakoukoliv vlastní vinu. Aby ministr vnitra vytvořil další Kubiceho zprávu a konečně bylo jasné, kdo koho odposlouchává a kdo a proč dodává tyto informace po kouscích do médií. Aby ministr Kuba zveřejnil své vztahy s jihočeskými kmotry dřív, než to zjistíme z nějaké nahrávky. Aby měl ministr Pospíšil více rozumu při míchání „bramboračkou“, zvanou státní zastupitelství. Aby ministr Drábek konečně naučil počítače na úřadech práce dělat to, co dělat mají. Aby ministr dopravy dokázal, že skutečně není jen loutkou Víta Bárty. Aby ministr Petr Bendl objasnil svůj „kamaradšoft“ s kmotrem a opilým řidičem Janouškem. Aby ministr Heger přestal kuňkat, když obhajuje i ty nesporné kroky zdravotnické reformy. Aby ministr životního prostředí provedl nějakou nerozvážnost, protože dnes většina občanů netuší, jak se jmenuje, jak vypadá a jestli vůbec na své ministerstvo dochází. Aby pan ministr Jankovský vysvětlil svou skutečnou roli v „Kočípuči“. Aby ministryně kultury přestala mlžit a sdělila veřejnosti všechny důvody pro přijetí církevních restitucí v podobě, o které máme mnozí oprávněné pochybnosti.

A konečně, aby vláda jako celek odpřísáhla na holý pupek, že nás před variantu předčasných voleb nebude stavět dvakrát do měsíce. Přiznám se, že potom by se nám asi spalo mnohem lépe. Přeji hezké jaro všem.

Zdenek Štengl, 1. místopředseda SPOZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…