Štengl (SPOZ): Zůstane vydírání součástí diplomacie?

02.06.2013 11:53

Je pravdou, že po celé lidské dějiny bylo vydírání nedílnou součástí diplomacie.

Štengl (SPOZ): Zůstane vydírání součástí diplomacie?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Štengl

Příkladů bychom snadno nalezli desítky, tak připomeňme jen Mnichovskou dohodu, kdy „o nás bez nás“ přinutil Hitler bezostyšným vydíráním západní velmoci k jejímu podpisu.

V posledních letech se však zdálo, že vydírání v diplomacii vypadlo z hitparády a zůstalo v repertoáru pouze severokorejských rozhlasových a televizních stanic a v ostatním světě vyvolávalo spíš pobavený úsměv.

V posledních dnech se však ukázalo, že zářný příklad korejského mladíka Kim Čong Ila inspiroval i jednoho zralého muže s mladistvým „čírem“. Jak jinak si vysvětlit bezhlavý nápad Karla Schwarzenberga urazit půlku světa a jmenovat do jejich zemí místo velvyslanců diplomaty nižších hodností.

Přestože to není první hloupost české zahraniční politiky v posledních dnech, pevně věřím, že se jedná pouze o trucování, protože realizovat tento nápad a hrubě porušit zájmy České republiky v mnoha zemích by snad Karla Schwarzenberga ani ve snu nenapadlo.

Přesto výzva prezidenta Zemana k urychlenému jednání naznačuje, že všichni si tím tak jisti nejsou. Já, Strana Práv Občanů ZEMANOVCI i většina obyvatel naší země jsme však přesvědčeni, že nakonec zdravý rozum zvítězí.

Zdenek Štengl – předseda SPOZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

23:08 Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě