Stráská (ČSSD): Po Šiškovi a Drábkovi se musí na MPSV řádně vyvětrat

07.10.2012 22:13

Zakázky IT realizované Vladimírem Šiškou na ministerstvu práce a sociálních věcí (MPSV), vyvolávaly od počátku řadu závažných otázek a pochybností. Nutná je revize veškerých těchto zakázek.

Stráská (ČSSD): Po Šiškovi a Drábkovi se musí na MPSV řádně vyvětrat
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Zároveň je ale nutné po rezignaci ministra Jaromíra Drábka (TOP09) a odvolání jeho náměstka Vladimíra Šišky odvolat s okamžitou platností i všechny zaměstnance úřadu, u  kterých se prokáže spojení s jejich podnikatelskými aktivitami. Týká se to například Šiškova přítele a obchodního  partnera z firmy Echoton Radomíra Doležala, který se stal provozním náměstkem a jedním z nejmocnějších mužů České správy sociálního zabezpečení.

„Propojování soukromých zájmů ve funkcích, ve kterých musí být hájen zájem veřejný, je naprosto nepřijatelné. Požaduji, aby ostatní osoby, které jsou prokazatelně spojeny s pochybnými podnikatelskými aktivitami pana Šišky, co nejdříve opustily resort ministerstva práce a sociálních věcí,“ sdělila stínová ministryně práce a sociálních věcí za ČSSD Ivana Stráská.

Na MPSV proběhla pod vedením J. Drábka řada pochybných tendrů bez výběrových řízení na IT systémy, které opakovaně a dlouhodobě nefungují a které nahrazují starší, ale osvědčené a plně fungující. Na tyto skutečnosti sociální demokracie opakovaně upozorňovala a právě proto několikrát žádala předsedu vlády Petra Nečase (ODS) o odvolání  ministra J. Drábka.

Ivana Stráská, stínová ministryně práce a sociálních věcí za ČSSD a náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…