Suverenita: Jednotná evropská firemní daň je čiré šílenství

10.06.2013 19:31

Suverenita (SBB) je zděšena výsledkem dnešního jednání prezidenta Miloše Zemana s evropskými a českými odboráři.

Suverenita: Jednotná evropská firemní daň je čiré šílenství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková, šéfka Suverenity

Zemanova podpora zvýšení  korporátní daně z příjmu na 25% jednotně v celé Evropské unii, jak evropští odboráři požadují, je tvrdou ranou do zad finanční stabilitě firem, zaměstnanosti, a ve svých důsledcích ekonomické prosperitě České republiky a dalších mnoha zemí Evropské unie. V našich podmínkách by znamenala nejen snížení prostředků, které právnické osoby vynakládají na mzdy, investice a inovace, ale v mnoha případech by byla pro firmy likvidační.

Suverenita (SBB) je přesvědčena, že podobné neuvážené výroky českého prezidenta a jeho podlézání různým evropským a pseudoevropským institucím a organizacím poškozují zájmy České republiky a vyvolávají nejistotu mezi podnikateli a zaměstnavateli. Následky těchto kroků pro českou ekonomiku mohou být nedozírné a dramaticky nepříznivé. Chceme, aby naše země byla přátelským místem pro podnikatelské aktivity. Návrhy podpořené prezidentem Zemanem mohou naopak rozpoutat úvahy o odchodu mnoha společností do zemí, které jim zaručí příznivější podmínky pro podnikání.

Suverenita (SBB) odmítá další zvyšování daňové zátěže a prosazuje dlouhodobou stabilitu finančních nástrojů používaných státem, která jedině může vytvářet podmínky pro příznivý vývoj ekonomiky České republiky. Ve svém připravovaném ekonomickém programu pro volby 2014 staví na postupném snižování daní a odvodů, na efektivní rozpočtové politice, na levném výkonu státní správy a v neposlední řadě na zrušení zbytečných institucí, jako je Senát a některé kraje.

JUDr. Václav Musílek
místopředseda Suverenity (SBB)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.